Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

KBalázs

A gyártó sem mindegy. (HERZ pl. teljesen átlagos, 60'C üvegre) Szintezés nincs elmászva?

KBalázs

Pl. valami hasonlót (fehér PVA suliragasztó) mindenképp érdemes beszerezni, ezzel vékonyan (vizes vattára cseppentve) bekenni az üveget, nem lesz többet tapadási gond PLA-val.
A tükrös felület megmarad nyomtatás után (a nyomaton).

sastas

Minden PLA-t 65 fokos asztallal kezdek, majd a második rétegtől 55 fok.

@KBalázs: ugyan ez a sima faragasztó, és szerintem olcsóbb is.

pa0n9mw

Üdv
Én hideg asztalra szoktam, az üveget alkoholban oldott fenyőgyantával vagy oldott PLA val kenem le.
Viszont az üveg tisztasága akkor is lényeges mert ha nem tapad rá a felkent réteg akkor azzal együtt válik le a tárgy.

pa0n9mw

Üdv
Egyértelmű, hogy az anyag a következő rétegre váltáskor elfogy az extruderből, pl. kicsepeg.
Induláskor csak annyit extrudál amennyi be van állítva de ez kevés, hiányzik az anyag kezdéskor.
Ahogy írták, ha nem boldogulsz a visszahúzással akkor a visszahúzás után előtolásnál be kell állítani egy icipici pluszt, hogy a kezdéskor legyen elég anyag

smalla

smalla

Korábban fehérrel nyomtattam minden gond nélkül, aztán az elfogyott. Ezzel meg valamiért nem tudok dűlőre jutni.

60 fokos asztallal. S nem volt semmi gondom a leválással, még akkor se, ha egészen kis felületen érintkezett a darab az asztallal. Most meg böszme darabok is elválnak, 2 óra nyomtatás után. Bosszantó. Sajnos nem vagyok mellette, hogy elkapjam a pillanatot, hogy lássam mi is az oka. Csak a végeredményt látom a "nagy-gubancot".

sastas

A nyomtató körüli klíma nem változott? Kezdve azzal hogy hűl a külső levegő, ugye ha huzatot kap most, az más, mint amikor 40 fogkban kap huzatot, az is visszahűtheti. Philament anyagokkal nekem jók a tapasztalataim. Esetleg a fejhőmérsékelted nem túl alacsony? lehet pár fokkal magasabban kéne nyomtatni.

000000000

Sziasztok.

Egy kérdés mindenkinek...

Ki használ automatikus Z beállítást (Auto levelling) a 3D nyomtatóján és milyen típusút?

Én már próbáltam 3DTouch és kapacitív típusúakat de egyiket sem látom jónak, a legjobb az az ami egyszerű érintőlemezen keresztül működik a kísérleteim szerint. Most gondolkozom hogy oldjam meg, azért érdeklődöm ki milyet használ.

94yw8tv6c

Én extraerős hajlakkot használok az asztalon. Vékonyvalú, alapú anyagot is jól megfogja. Kell hiába a speciális anycubic ultrabase asztal.
Viszont ha feljön az anyag széle, akkor én mindig adok neki egy alapszélesítést az első rétegre. Build plate Adhession-ban  Build plate Adhession Type , ebben Brim, és legalább 4-5 kör

pa0n9mw

Üdv
Ha kezd felválni valamelyik sarok odaragasztom :)
Nem szoktam magára hagyni a nyomtatást, oda-oda nézek és ha ilyesmit látok van a kézügyben egy körömlakkos üvegben oldott PLA. Az ecsettel oda kenek ahol kezdene felválni, alákúszik az oldott PLA és megfogja akkor talán  "máma  már nem hasad tovább" :)

vjanos

Mivel oldod a PLA-t?

smalla

Mi oldja a PLA-t ? mit használsz?

Szalai György

Tetrahidrofurán?

PSoft

Tényleg, ezt már én is kérdezni akartam, mi oldja a PLA-t?