Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

Persze nyomtattad, mi?
Úgy vetted ezeket a műanyag csecsebecséket a veszprémi piacon. [#eplus2]

PSoft

Te is láttad?...

Nem is adják drágán őket.
(annyit mindenképp megér, hogy itt...kábítsalak benneteket)[#nyes][#eplus2]

s7manbs8

Én be is vettem, mert mondom a nyomtatómon valamit még csak kéne fejleszteni, mert ilyen simát nem tudok nyomtatni. :)

xmas75

Szépek a felületeid. Semmi támaszték nyom, dudor, vagy szál. Nem akarnál támasztékos képet is feltenni, hátha tudok belőle okulni.

PSoft

Akkor, legközelebb megmutatom "lebontás" előtt is.:)
(bár úgy, nem olyan..."mutatós"):)

A fotó egyébként nem mutat meg mindent.:) Én, a kezemben forgatva látok hibákat...bármelyik eddigi nyomatomon is.
De hát...én örülök, hogy ebből a plexiből "összefarigcsált" gépből ennyit is ki tudtam hozni.

Lassan, de ennek is elérem az általam gondolt, vagy vélt határait...
Aztán...lépni kell tovább.:)

PSoft

Itt állt ki, még ott a feje búbján a "szőr", amit az emeléskor húzott.:)

PSoft

Fejlesszél, fejlesszél...:)
Egészen apró, látszólag jelentéktelen dolgon is sok múlhat.

RJancsi

Mint kezdő 3D nyomtatós kérdem: a szobortalp körüli "szoknyának" mi értelme van? Ha jól látom több mm-re van a szobortól, köztük meg semmi. Amikkel eddig én találkoztam, ott a szoknya (skirt) sokkal közelebb van a tárgyhoz. A "karima" (brim) pedig hozzá is ér.

RJancsi

Más. Lehet, hogy Rodin a Gondolkodót a mi Gusztávunkról mintázta? Bár neki két szál haja volt...

guliver83

94yw8tv6c

Arra jó ez a szoknya, ahogy te nevezed, hogy mikor kezded a nyomtatást, akkor sok esetben nem jön egyből a megolvasztott műanyag, hanem akár fél vagy 1 kört is megtehet üresjáratban. Hogy ez a kezdés milyen messze van a nyomtatandó tárgytól, az pl a Simplify 3D-ben tetszés szerint állítható, 0 esetén meg hozzá is ér. Ez utóbbit akkor szokom használni, mikor kell a tapadási felületet növelni mert annyira kicsi és menetközben felszakad(hat) az asztalról a tárgy.

RJancsi

Köszi a választ! A "brim"-et ahol hozzáér eddig is tudtam, a "skirt" (a Cura hívja szoknyának) funkciójára nem gondoltam.

PSoft

Még talán annyit hozzá, tapasztalatból...

Előnyös lehet a "szoknya" akkor is, amikor a felfűtött fej, hosszabb ideig áll,és úgy indítod a nyomtatás.
Ilyenkor, "hígabb" az első pár tíz mm-en kinyomott filament.
A fej a szoknya nyomtatása alatt "öblítődik",és mire a tényleges nyomatot kezdi, beáll az egyensúly.

A skirt, vagy a Cura szoknyáját bármennyire teheted a nyomattól, Te mondod meg, hogy hol,és milyen hosszú legyen.
De a szoknya, egy "védett" terület határa is, így nagyobb szoknyát hagyva, szűkül a még rendelkezésre álló, használható munkatér.

RJancsi

s7manbs8

Megpróbálok már a Raspberrynek nyomtatni egy dobozkát.

https://www.thingiverse.com/thing:922740