Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

szf

Tetszik!
Csak egy vázat csináltál?[#vigyor3]

svejk

Faca!

De most ez az ellenség megtévesztése, vagy kombi lézer-3D nyomiga lesz?

000000000

A4988 vanak nekem is projekt induláskor bol talán 3 éve most kerül össze rakásra...[#wow2]
Rezonancia csilapitásra jó lehetöséget látok tmc2100..2130 vezérlökbe!

i0ief5xw5

zsír kezdek irigykedni, már sárgulok.[#nyes]

PSoft

PSoft

PSoft

Szalai György

Gyönyörűségesen átlátszó. Itt aztán nincs köntörfal, minden látszik.
Látszik a meló, a menetek, a csavarok.
Mintha még a mechanikai feszültség is látszana, amit a csavarkötések okoznak a műanyagban.
Nagyon tanulságos lehetne egy polárszűrős feszültség vizsgálatban.
Olyan, akár egy tanulmány munka, ami arra való, hogy alaposan megfigyelhessük.
Megfigyeltem.

Egy sin, és tizenöt csavar, műagyag lemezen. Ha gondolatban minden második csavart kiveszem, akkor is eléggé tart, és van egy sor helyem a kék Led futófénynek.
Tulajdonképp a sínek alá nem is muszáj műanyag. Lehetne a sin maga a vázelem is.
De így érdekesebb.

Az alumínium zártszelvény funkcióját nem érzem. Miért szükséges, pont a műanyaglemez hátsó élére?

Ehhez a transzparens műanyag vázhoz, (az én képzeletemben) ragasztott L és T kötés illene. Azért is, mert a szálerősítés nélküli műanyag, mechanikai feszültség hatására, többnyire hajlamos a repedésre. A ragasztás erősíti a csavarozás meg gyengíti.
De ez lapra szerelhető, mint egy Ikea bútor. Van oka?

Látom, és nem hiszek a szememnek. A Z-t három motor hajtja.
Biztos nem azért, hogy ne csavarodjanak az orsók. De miért?

[#taps]

Szalai György

És a só megy tovább. Gyönyörű, csapágyazott kardáncsuklók. Az sem széria tartozék az biztos.
Mi a megfejtés? Elfogyott a gumicső? [#vigyor2]

000000000

Nagyon szép lett! Gratulálok! [#taps] Tetszik a műanyag, az milyen fajta? Valami erősítő van belerakva?

Látom hogy te is 0.9⁰ motorokat választottál mint én is az új gépemre, csak én 1.8A-os motorokat vettem. Nem tudom hogy a 0.9⁰ motoroknak van előnye 1.8⁰ motorokhoz hasonlítva, eddig úgy látom nem volt semmi értelme mert sem csendesebb, sem gyorsabb és nem is precízebb de gondoltam kipróbálom.

Csak néhány dolgot nem értek te gépeden...

Miért van három Z motorod? Egy motor elég felül szíjjal, vagy kettő alulról de akkor le kell venni a szíjat. Vagy úgy tervezed hogy ez a megoldás flexibilis, mind a két fajta hajtást kipróbálod és úgy hajtod végül amelyik jobban meg tetszik tesztek után? Na meg az sem nagyon tetszik hogy az X és Y sínek levegőbe vannak. Szerintem jobb lenne azokat is merevíteni.

Hová fogod rakni az elektronikát? Külön dobozt csinálsz? Annak van előnye, de hátránya is. Sok, hosszú kábel kell az nem jó, na meg zavarásokat is okozhat a sok "antenna". Én úgy terveztem hogy mindent a gépre rakok de közben két héttel ezelőtt ezen változtattam és végül úgy döntöttem hogy az elektronikát a gépre rakom de a tápegységet külön.

B.Zoltán

Hát szépen, jól összehoztad, gratulálok.

Kicsa

Sziasztok!

Két gyors kérdéssel fordulok hozzátok,Wanhao i3 nyomtató,még az első szériás.
Rettentően rossz nyomatokat produkál a gép,lassú sebességen is. A felület is rút,a rétegek is alig tapadnak,törnek is rendesen a dolgok.
Jó lenne rájönni a hiba okára,régen ez nem ilyen volt.
Csatolok egy képet,a 4 torony például,"állásásban" törik le,elég ha csak ránézek. Ráközelítve látszanak a réteg problémák.

Az okot is szeretném megtudni,ám konkrét kérdésem is lenne a géppel kapcsolatban: Gyári extrúder fejben milyen méretű teflon cső található? Sajnos,most nem elérhető a gép,így szétszedni nem tudom,hogy megnézzem. A szálátmérő 1,75 mm-tehát a cső belső gondolom,2 mm. A külső átmérő kapható 3 és 4 mm-esben is...ezen felül a lineáris csapágyak típusa is jó lenne,ha valaki tudja.
A teflon cső a fejben elég rossz állapotban van,már kétszer kellett kiszenvednem belőle beleégett műanyagot. Ezért gondoltam a cserére,rendelnék hozzá..

Köszönöm szépen előre is!

szf

Szia
Hazaérek szétzedem a fejét.
Teflon kb 1m úton van hozzá, tudok adni.
De mintha nem tudnád, hogy nekem is van egy ilyen gépem van......

000000000

Milyen hőmérséklettel használod? Szerintem az a probléma hogy az extruder nagyon meleg.

A kérdésekre ami a gépedre szól nem tudok válaszolni mert nekem más van.