Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Nekem is készül az új gépem, csak lassan, meg olyan szép sem lesz mint a PSoft gépe. Most adtam fel egy videót, bár nem ez az jelenlegi helyzet, mert tovább van építve.

Ezen a videón még néhány ideiglenes megoldásom van...

szf

000000000

Nagyon szép lesz és gyorsan épül. Nekem kicsit lassabban, vagy más sorban készül.

Én már eldöntöttem a vezérlést és minden meg van az egész gépre. Múlt héten építettem egy tápegységet ami a motorokat 36V-al fogja ellátni a többit pedig 24V-al. Azon kívül külön 5V és 12V is van benne. Így néz ki, beépítettem egy kis PC dobozba.

000000000

Köszi. Remélem ha kész lesz jobban fog működni mint a jelenlegi. [#nemtudom]

szf

és mit csinál egymáson 2db motor driver?[#conf]

PSoft

A szakmai segítséget megköszönöm...
Neked is, másnak is, ha kapok.[#worship]
Te már profi nyomtatós vagy, én meg mint a kiskutya, csak most tanulok nyomtatót "ugatni".:)

Egyelőre csak sejtéseim vannak,(pár hét itteni/másholi olvasgatás után) mit is kéne összeszednem egy "jó vezérléshez".

PSoft

Gondolom, a két "Z" motor meghajtója van egymásra "dugva", közös vezérléssel.
A kettő közül kijövő szürke/zöld csíkos szalag, a második "Z" motorra mehet.
(ötletes)[#eljen]

PSoft

Te, profi gépet építesz, profi módon, profi cuccokból.[#eljen][#worship]

Én...
Próbálok a "semmiből" megépíteni egy elképzelést, ami, ha a mostani állapotát nézem...talán életképes lesz.
Hogy itt-ott csillog-villog, meg tetszetős...
Az a plexinek köszönhető, nem nekem.:)

000000000

Két Z motort hajt. Ez jobb megoldás mint két motort párhuzamosan kötve hajtani.

B.Zoltán

Nyomtatot-e már valaki Devil Design Filament ABS+ anyaggal.
Mi a tapasztalat vele.
Egyáltalán van észrevehető különbség a "+" és a nem pluszos között.
Az Angliából vett ABS-sel megvoltam elégedve, csak fogytán van és nincs olyan szín ami kellene.

Thowra

Volt pár szabad percem, kipróbáltam a dolgot.
Működik az USB és az ethernet is.
Jelenleg az "edge-4f622ed" verzió van fent.

Kicsa

Szia!

Köszönöm szépen az infót (is)! A többiért...kereslek [#worship]

000000000

Köszi, de nem vagyok profi. Építettem már három CNC-t, elsőt nem fejeztem be mert rájöttem hogy gyenge lesz, a másodikat tudtam használni jól, de a harmadikkal nagyon meg vagyok elégedve. Azután gondoltam 3D nyomtatást is kipróbálom. Azért vettem egy műanyag olcsó nyomtatót mer nem tudtam érdekelni fog vagy nem, de gyorsan beláttam hogy érdekel és eldöntöttem újat építek "semmiből". Én is "semmiből" építettem mer sok alumínium maradékom volt. Szeretek alumíniummal csinálni dolgokat mer szerintem azzal könnyű dolgozni meg gépeim vannak, vágni/fúrni alakítani tudom meg a CNC-t is lehet használni rá ha kell.

Ha lenne lézer vágóm meg egy csomó plexi akkor én sem vettem volna plexi nyomtatót hanem csináltam volna mint te, de gondolom én akkor sem tudnék olyan szépet csinálni mint te csinálsz.

000000000

Igen, két A4988 van egymásra forrasztva, csak a négy léptető motor pin-en kívül. Az alsó hajtón semmi változás, annak a motorja eredeti helyre van dugva, de a felső hajtó motorja a zöld/szürke szalagra van dugva. Elektromosan így kell léptető motort párhuzamosan kötni, nem mint ahogy legtöbben csinálják, egy hajtót két motorral.

Ezt majd a legközelebbi videón mutatom meg mert azon a végső megoldásomat mutatom.

pa0n9mw

Üdv
Hasonló extrudernek tünik mint az enyém (MK8), abban 3 mm a külső átmérő.