Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

xmkwac9

Nagy asztaloknál még jobb, ha a két Z motort külön tudja mozgatni a FW és két végálláskapcsoló is van hozzájuk. Egy 500x500 mm-es asztalú gépen végül így oldottam meg a Z mozgatást.

xmkwac9

Köszönöm. Sajnos nem tudom, hogyan lehet az USB soros vonalon lekérdezni a verziót, magától meg nem írja ki.
De a binárisban megtaláltam. A legújabb ez volt: edge-c819aa6, a korábbi ez: edge-ededcd5
(Megjegyzem, a verziószámozás sem tetszik a smoothieware-ben, a GIT hash-ből nem derül ki melyik a korábbi.)
Megkérhetlek arra, hogy elküldd nekem emailben/FTP-n/akárhogy ezt a firmware-t? Előre is köszi.

2vkx6unz

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata az MKS Sbase (smoothieware) klón és a MKS 2,4" LCD konfigurálását illetően?
Az LCD működik a smoothie klón szintén "csak" nem hajlandó az LCD-n levő menü alapján dolgozni. pl. még a termisztor értékeket sem olvassa ki...

Mit kell(ene) még állítani az alaplap konfigján? Az LCD smoothie módra van állítva.
Sajnos a dokumentáció kínai módra elnagyolt...

000000000

Az mindegy hogy nagy asztal vagy nem, mert nem arról van szó hanem hogy hogyan kell párhuzamosan kötni két léptető motort.

Külön mozgatás az más probléma, azt én nem tudom megoldani. A GT2560A+ kártyán nincs elég kimenet külön hajtani, csak öt motort lehet rá rakni, és mivel két filament motorom lesz, ezért a Z csak egy kimenetet tud használni és ezért kell párhuzamosan kötni nekem. Nem tudom, lehet hogy van 6 motoros kimenetes kártya is, de nekem nincs.

xmkwac9

Ha van valamilyen tüskesor kivezetés (AUX), akkor könnyen lehet külső léptetőmotor vezérlőt rátenni a board-ra. Kis piros panel a képen.

xmkwac9

Látom nincs AUX port a vezérlődön. Ha nem használod az összes végálláskapcsolót, akkor 2 kivezetéssel (mondjuk X_MAX, Y_MAX) már vezérelhetsz egy léptetőmotort.

Thowra

Elküldtem a firmware és a config fájlt is.

000000000

Igen, AUX nincs, de erre a megoldásra én is gondoltam, de semmi előnyt nem láttam róla. Ezek a NEMA17 motorok elég gyengék, egyszer beállítom akkor nem fognak átállni, ezért nem kell külön a Z tengelyeket nullázni. Ha majd probléma lesz vele akkor elég egyszerűen át tudom alakítani.

Azon kívül amit te mondtál, más megoldás is van, mivel csak egy EN kell nekem, az pedig azt jelenti hogy négy kimenetem szabad használat nélkül.

PSoft

Ma délutáni "projekt"...

Vagy ez lesz, vagy valami más.:) (esetleg, 230V-os?)[#nemtudom]

PSoft

szf

Villannyal hogy viselkedik?

PSoft

Még...sehogy.:)
Talán, mostanra száradt meg a lakk rajta.
Majd...holnap du.

szf

Jaj már!
Menj le adj neki. Figyeld meg milyen szépen szárad.
Nekem erre nincs időm![#kacsint]

keri

SLA nyomtatónál hogy szokták fényezni a felületet?
Gondolok arra, hogy kinyomtattam egy figurát, és egyrészt a rengeteg alátámasztás mindenféle pöttyöket hagy a felületen, meg, ahogy ezeket lefarigcsáltam elég feltűnő a faragás nyom.
Meg amúgy is eléggé matt a felszín, máshol meg azt látom hogy gyönyörű csillogó fényes.

Eljárásom: Kinyomtatom, hagyom lecsepegni az anyagot, aztán alkohollal lemosom, amíg puha addig lefaragtam a felesleges dolgokat róla, majd UV lámpa alatt felkeményítettem.

Mondjuk oldjak fel alkoholban egy kis resint, és mártogassam abba?

keri

Egy ellenállást mérhettél volna. Abból már elég jól számolható mit tud.
Különben is hogy képzeled hogy itt váratsz minket [#eplus2][#rolleyes][#vigyor]