Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Elvileg teli pakolható a munkaasztala, és ettől nem növekszik a nyomtatási idő, de ez már haladó trükk, én még kezdő vagyok, ki kell ismerni.

Az anyag veszteség nagyon minimális, de az is elég hogy mindenem gyantás legyen [#nyes]
Nagy része visszacsöpög a tálcába, szóval ezen nem kell aggódni. Takarítani sem kell mindig, csak ha hosszabb ideig nem használod, vagy anyagot akarsz cserélni. Amúgy meg elvan a nyomtatóban a betöltött anyag.

Mondjuk ha több anyagot akarsz használni, akkor érdemes lenne több gyantatálcát, meg tárgyasztalt használni, és akkor meg lehet úszni a takarítást, meg az anyagveszteséget.

Thowra

Üdv!
Lassan összeáll a nyomtatóm :)
A próba kocka és a félgömb felülete is szinte hibátlan.
Az alapanyag Devil design PLA, beállítások a képen. A kockánál a sebesség 60, kitöltés 0 volt. Van még mit csinálni a gépen de ez a minőség már tetszik.

keri

[#taps] tényleg jól néz ki.
A sebesség miatti rezonancia azért látszik a kockán a sarkoknál, én 30-40körül szoktam nyomtatni, noha bírná akár 120-al is a nyomtatóm, de nincs értelme.

Thowra

Próbáltam kisebb sebességgel de nem volt jelentős változás.
A félgömb így beállítva kb 4 óra volt (átmérő 42mm, 10% kitöltés).

keri

akkor a "jerk" értéket vedd lejjebb

i0ief5xw5

4 óra nem sok az egy kicsit?[#conf] Nálam az félgömb kb 50perc!![#wilting]

000000000

Szép minöség....[#eljen][#nyes]
Gépedröl lehet találni fotokat?[#wilting]

Thowra

A gépről itt vannak képek:
[#t9p18094#]
[#t9p18093#]
Vjanos fórumtárs készítette, de én fejezem be.
Sok kisebb nagyobb változtatáson, fejlesztésen van túl.
Ez volt a kezdeti minőség:
[#t9p18087#]

Thowra

Egy örökkévalóság volt és 2 db kellett..
A 0.05-ös réteg miatt hiába volt a sebesség 50.
Sajnos nem lehetett nagyobb réteggel nyomtatni mert fontos volt a jó (hibátlan) felület, dísztárgy lesz ha elkészül.

000000000

Köszi a képeket!
Nálam is szintén ultimaker az elgondolás...[#eljen]

B.Zoltán

Nekem is bevált az  ultimaker.

PSoft

Itt indult az "őrület".:)

[#t9p18284#]

Úgy hiszem,:) kész az akril váz...
Talán már...jöhet a "drótozás" része.

Thowra

Nagyon stabil a váz, nincs komoly rezgés nagy sebességnél se.
Az MKS Sbase alaplapon lévő motormeghajtók ki lettek váltva egy külső panelra és A4988 bélyegekre. Ez jobban ízlik a motoroknak, kevésbé lett "zajos" a kép utána.
Volt gondom az alaplap fagyásával, random fagyott. Most a nyomtatandó fájlt felmásolom (usb kábelen), kábel kihúz, újraindít. Azóta nincs gond.

svejk

A kék betűk intarzia?

Thowra

Gratulálok, jól néz ki [#eljen]