Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Én egy öreg lcd monitorra gondoltam amiből az elektronikát és a világítást kiszedve (oldalra fordítva ,és mondjuk 3db 15W os uv fénycsővel megvilágítva az A/4 tökéletesen levilágítható lenne ...

svejk

Azon már túl vagyunk a régi LCD-k kb. 0,2 mm-es pixelmérete túl durva erre a célra

000000000

Erre én venék egy 10 collos nonem 4k felbontsu lcds win tabletet (hardverapro.hu) lcd kiforditos a panel asztalnak wifin remote modban (Radmin) tudod irányitani másik pcvel...[#vigyor]

svejk

Ha lehet ilyet kapni akkor jó, én még nem néztem utána, csak most megint eszembe jutott a dolog.

000000000

Bár ez 12 de kisebb olcsobb is...

chuwi_hi_12

mostani tabletek legtöbje tudja min 2560 * 1440 10..12 coll de használtan kell veni![#eljen]

vjanos

Bírja vajon egy ilyen átlagos lcd a magasabb UV sugárzást?
Nincs esetleg rajta valamilyen szűrő réteg, ami rontja a hatást?
Gondolom némelyikről a háttér világítását lehámozni sem egyszerű...

000000000

fémlap van lcd a hátuján!
Hát egy projektorba több igénybevételt kap egy lcd lap!
rapidhoz valo lcdt is szétbontják ilyenre azt is mütik fémtelenitik!

vjanos

Mostanában sokszor kellett volna 3D nyomtató kisebb munkákhoz.
Építeni most nem volt időm, meg ismerősnél/melóhelyen meg tudtam oldani, ha nagyon kellet, de azért csak jól jött volna a saját.

Vettem végül egy Wanhao i3 minit Bencétől. Először kicsit szkeptikus voltam, de most pár nap után úgy tűnik, nagyon megérte az 50e-es akciós árat.

A munkaterület kb 120x120x100mm, 8-as rudakon szaladgál, de ezen a hosszon látszólag nincs vele gond. Ahogy a bowdenes extruderrel sem, ami a rövidebb táv miatt egész közvetlen szálmozgatást biztosít.

A gép váza 1.5mm-es lemezből van hajlítva, és valami komoly kemény fekete bevonatott kapott. Összességében masszív, minden szempontból jobbnak tűnik, mint pl az akrilból vágott i3 klón kitek, amikkel eddig találkoztam.
Attól féltem, hogy nincs fűtött asztala, de egyrészt meglepően jól működik PLA-val a gyári buildtak szerű felület, másrészt utólag bele lehet építeni kis pénzből, a vezérlője kezeli.

Ezen még sosem gondolkodtam, de ha nem fűtjük alulról a nyomatot, kevésbé is kell hűteni. Azaz a gyári furcsa hűtésmegoldás, ahol egy venti hűti a fejet és a nyomatot is, igezából teljesen jól működik.

A szépen kibélelt dobozban egy csomó tartozék van: spakni, kis tekercs PLA, kézikönyv, SD memkártya, piszkálódrót, fúvóka piszkló méretű kis fúró, kábelek, tartalék asztal bevonat matrica...

Meg kell még említsem a magyar forgalmazó által készített átfogó online leírást, amit a gépek mellé ad.
A 3D nyomtatás alapjaitól a gép beállításáig, hibaelhárításig mindent lefed, főleg kezdőknek lehet igen hasznos, és részletes magyar nyelvű segédlet.

Mellékelek pár képet, pl kellemesen meglepett az első tesztbéka, ami szinte hibátlannak mondható.

szf

Milyen a fej hőmérséklet pontossága, mennyi kilengés van benne?

vjanos

Eddig nem tűnt fel kilengés, se a kijelzőjén se USB-n keresztül.
Felfűtéskor sem lövi túl a beállított hőfokot, sőt az utolsó pár fokot lassabban, pár másodperc alatt teszi meg. Szerintem elég jól be vn állítva a PID-je.

harima

Sziasztok!
Ilyen tmc2100 -as meghajtóm van.
Melyik beállítás a leg jobb?

keri

Én egy gyanta nyomtatót akarok venni, de nem válaszolt az e-mailre

0i8bkxjf4

Hát én így használom laserbe

harima

Nincs beforrasztva egyetlen átkötés sem?
Hány mikro lépéssel kel számolni, 16 vagy 26 ?

ih7fm6t23

Válaszoltam. :) (Bocsi, valahogy a spambe került a leveled).