Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ih7fm6t23

Az LCD kijelző mérete (2560 x 1440 (2K)felbontás) 121,96 mm × 68,04mm, így a képpont átmérő 47,25 mikron

keri

Semmi gond, lényeg hogy elért az üzenet, :)

0i8bkxjf4

16 micro lépés.  

Én forrasztottam ki a lábakat mert a vezérlőm nem jumperes és az zárta volna őket.

harima

Köszönöm szépen!

xmas75

még egy szálváltó
link

keri

[#eljen]
Igen, ez tetszik, pont erre gondoltam. Így kell ezt megoldani, a Prusáé túl van picit komplikálva azzal, hogy a nyomógörgőnek és a szál kiválasztónak külön motorja van.
Persze jó lenne látni egy valódi példányt is, de gondolom előbb utóbb az is bekövetkezik.

snapscan

Próbáltam, nem jó. A fotolakk vagy a fényérzékeny dry fólia érzékenysége messze a resiné alatt van. 45 percnyi levilágítási idővel, 50W UV LED-el (megfelelő hullámhosszal) kirajzolódott ugyan a mintam de előhívni nem lehetett. A resin esetében rétegenként elég pár másodperc. Próbáltam resin-t felvinni lemezre, de ott meg azért bukott a dolog, mert nagyon egyenletesen kellene felvinni, amit nem bírtam kivitelezni. LCD a Wahnao-ban is használt típus volt. Ha van kérdés, a megfelelő topicban folytathatjuk...

keri

Nem is hülye ötlet.
Kipróbálom majd a gyantás nyomtatót, hátha lehet vele NYÁK-ot is gyártani. Nekem még elég is lenne a mérete.

vjanos

Az lcd-t mivel hajtod meg?
Van valami univerzális elekronikája, amivel pl egy raspberryvel össze lehet kötni?

keri

HDMI-nek nevezik [#vigyor]

000000000

Igy nem is olyan drágább a használt tabletes verzio...[#nyes] és még egy pc is kapok az lcd melé...

000000000

csak 5.5" lcd+ hdmi board 112$

keri

Jó lesz amikor kijönnek a 4K, meg 8K tabletek, akkor nagyobb munkatérrel meg jobb részletességgel lehet majd gyantás nyomtatót építeni.
Most már csak a gyanta árát kéne leszorítani [#vigyor]
Vagy a lézer olvasztásos, fém poros nyomtatók csúszhatnának még a kommersz árkategóriába.

000000000

Igen!
Jó a fémporos dolog othonra is gyors alkatrész lenne ..
Engem a kevlár vagy szénszálas nyomtatás nagyon érdekelne ha othon is kivitelezni lehetne (alapanyag jó áron) kompozit alkatrész gyártás belöle....[#eljen]