Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Mach3 alat is küzdenek...

vjanos

Kinek kalapács van a kezében, mindent szögnek néz...

Ezzel a mach3-al is ilyen érzésem van...

PSoft

Valaki megmondhatná...

Milyen vastag alu lemezből szokott lenni ezeknek a nyomtatóknak az asztallapja? [#nemtudom]

morvfer7

Az enyém 220x220x3, de szerintem kellene a 4-es, mert a 3-asban sajnos keletkezett egy "gödör".
Viszont most raktam rá egy 4-es üveglapot, ami homokfuvatott, per pillanat elégedett vagyok vele.

szf

Nekem az egyiken 5mm van a másikon 10mm volt.
Ilyen lapjaim voltak. Mindegyiknek alá hőszigeteltem mielött rákerült a PCB lap.

morvfer7

Hogy melegíted át a 10 mm vastagot?
Szerintem nem véletlenül 3 mm vastagokat lehet kapni.

000000000

Amit megfütesz és ne vetemedjen ...

fütö pcb

szf

Azt hittem a tartó lapot kérdezi Psoft.[#conf]
Nekem az asztal hordozó lapja, erre építettem fel magát a rugós asztalkát ami alatt a fütőlap van. Én az üveget közvetlenül melegítem.De az új gépemen majd ez nekem is vékonyabb alu lap lesz.

szf

De az új gépemen "Build Plate Tape" lesz az alu lemezre ragasztva

keri

Egyszerű, sehogy.
Nálam úgy van hogy alulap, hőszigetelés, fűtőlap, üveg.
Az üveg adja a síkot. Felesleges az alulapot is fűteni.
De a legjobb ha a fűtőlap maga az alu.

keri

Most fejezte be az új Wanhao D7 gyantás nyomtatóm az első próbanyomtatást. [#hawaii]
Nem volt túl komplikált.
Bence az általa forgalmazott gyantáknak megcsinálta a profilját, így gyakorlatilag elsőre tökéletes lett.
Fotót most nem csinálok, mert makrózni kéne, meg Bence blogján körbe van már fotózva a téma.
Lényeg, hogy élőben még sokkal durvább a minőség, mint ahogy fotókról kiderül.
Gyakorlatilag hibátlan a felület szabad szemmel.

Persze picit pepecselős ez a technológia, mert a gyanta mindenhez ragad, meg nehéz letakarítani, meg büdös is. Sérülékeny az LCD, meg a gyanta tálca is, de szerencsére dolgoztam már gyantával, meg régebben volt házi fotólaborom, így nem ért nagy meglepetés. A felbontás meg lehetővé teszi hogy akár zsebóra mechanikát is nyomtassak, szóval bőven megéri a plusz macera a minőséget [#vigyor]

000000000

Sok nyomtatnivalot egyszere éri meg vele munkára fogni ?
Gyanta géptakaritáskor mindig megy veszteségbe?

keri

Ami a NYÁK gyártást illeti.
Szerintem nincs akadálya ezzel jó minőségű NYÁK-ot gyártani.
Az LCD felbontása bőven jó, a gyanta ugyan olyan szagú mint a P20 [#vigyor]

Kell majd hozzá nyomtatni egy NYÁK befogót, mert pontosan kell felfeküdnie és letesztelem, hogy tapad a rézhez, meg hogy bírja a maratást.

Ha működik, akkor egyedi NYÁK gyártást, LCD méretig, vállalok [#nyes]