Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Na akkor ezzel sem kell már foglalkoznom [#vigyor]
És még csak nem is tőlem nyúlta, teljesen más koncepció, mégis okos konstrukció, ez nekem is tetszik.

Mondjuk én simán össze közösítettem volna, nem szórakoznék ezzel a kiválasztó motorral. A száltovábbításnál nincs erő csak az extruderig kell eljutnia.

keri

Régebben voltak ilyen 5mm-es PEI lapok is. Láttam én is róla YT videót, hogy rányomtat leveszi és ott küzd vele hogy meghajlítsa és lepattanjon a munkadarab.

Devecz Miklós

Ma egy érdekes jelenséggel találkoztam.

A 3D nyomtatómon 10 mm széles acélbetétes szíj van (volt).
Nyomtatás közben azt vettem észre, hogy egy hosszabb nyomtatásnál (2-3 óra), elkezdenek elcsúszni a nyomtatási felületek egymáshoz képest.
Leállítottam a gépet, és kézzel kezdtem mozgatni a csúszkákat.
Az egyik irányban elmozdítva ellenállásba ütköztem. Olyan érzés volt, mintha a szíj helyében egy laprugó lenne. Ez olyan erővel fogta vissza a motort, hogy az nem volt képes ezt a rugóerőt leküzdeni, és így lépést vesztett.
A szíjat kicserélve egy fekete nylon betétes szíjra, megszűnt ez a hibajelenség, a felület minősége észrevehetően javult, a felületek nem csúszkáltak el.

vjanos

Milyen elrendezésű nyomtató, kb milyen szíjhossz?

Épp most készültem bevásárolni ilyen szíjból. Azt már hallottam, hogy kevésbé nyúlik, de jobban törik, mint a fekete. Ennyire rideg lenne?

Devecz Miklós

Sima XYZ elrendezés, a szíjhossz kb. 800 mm kiterítve.
Eddig is gondjaim voltak ezzel a szíjjal, igaz 6 mm-est használtam eddig. Az acél szálak eltörtek, a felületem eléggé rétegződős volt. Gondolom a rángatózás miatt.

vjanos

Amire cserélted az is 10mm-es? Mindjárt rákeresek, még 10mm-es feketével nem is találkoztam.
Talán kevésbé nyúlik, mint a 6-os, bár az is megáll egy idő után...

Devecz Miklós

Már régóta 10 mm-est használok (MXL).

vjanos

Jah, valamiért GT2-re gondoltam...

000000000

kis motorok 0,4...0,6Nmm viszik gond nélkül 10mm szijat T20..30?

000000000

Én az új gépemet 10mm GT2 vel epitem. Nagy a különbség 6mm es 10mm között.

ih7fm6t23

Sziasztok!

Elnézést, ha ez nem megengedett itt, töröljétek nyugodtan. :)
Jelenleg két akciós gépünk van:
Wanhao i3 v2.1:
https://3dnyomtato.shoppe.hu/discount/3DNYOMTATAS_I3_FB_2018?redirect=%2Fproducts%2Fwanhao-i3%3Fvariant%3D39786215946
Akciós ár: bruttó 99000 Ft. (a fenti linkről végigvíve a rendelést, a rendelés leadásnál vonja le a kedvezményt a webáruház)
A jövőben a Wanhao i3 Plus MK2-t fogjuk ebben az ár szegmensben árusítani, és ezt is keresik nálunk, ezért a régebbi típust most nagyon kedvezményes áron adjuk. Nyomtatási minőségben nincs különbség az újabb és e "régebbi" gép között.

Wanhao D7 műgyantás gép:
https://3dnyomtato.shoppe.hu/discount/WANHAO_D7_FB_SALE?redirect=%2Fproducts%2Fwanhao-duplicator-7-dlp-lcd-resin-3d-nyomtato
Akciós ár: bruttó 209000 Ft. (lásd fent)
Ez utóbbi pedig azért akciós most, mert a legutóbb olcsóbban tudtuk mi is beszerezni.

Mindkét gépre természetesen 1 év gari és részletes magyar nyelvű kezelési, használati útmutató van.

Kérdés esetén állok rendelkezésre.

Bence

svejk

Csak úgy fantáziamozgatónak.

A műgyantás nyomtató UV-fényes nagy felbontású LCD-je tökéletes lenne NyÁK levilágításhoz is. A 120x200 mm-es méret épp hobbyban még elmegy.
A blogot átfutva olvastam valahol, hogy sérülékeny, ergo biztos beszerezhető mint fődarab cserealkatrész...

000000000

már minden...

000000000

vjanos

Mondjuk külön alkatrész az lcd meg az UV világítás, de a lényegen nem változtat.
Nem tűnik lehetetlennek egy ilyen konstrukciót házilag megcsinálni sem :)