Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

pa0n9mw

Üdv
Azt hiszen a legújabb Cura ba van az egyéb lehetőségeknél az Ironig ami szebb felületet eredményez.
Próba szerencse, még nem próbáltam, de a yutubon többet tudnak róla mutatni.

tibs

Az áttekercseléshez valami kütyüt kéne csinálni és erre a kis időre minek.
Most azt csináltam hogy kimértem azt a hosszat +1 métert amit a Craftware program kiadott és a gép mellett lógattam mint egy légmagos tekercset.
Maradnak méteres darabok de még mindíg job mint tizen métereket kinyomtatva kidobni.

pa0n9mw

Üdv

Az se rossz megoldás, bár nem kell hogy kimaradjon semmi.
Nem tudom milyen géped van de nálam a nem bowdenes megoldású és abban simán utánnadugom a szálat amikor elpattan vagy végéhez ért  persze oda kell figyelni hogy  mikor ér véget.
( valamiért az én PLA-m spontán elpattan a hidegebb időben)

000000000

Nem értek veled egyet, mert ezek nem Interneten kitalált hülyeségek hanem fizikai dolgok.

1.) Két motort nem szabad párhuzamosan kötni mint Geeetech és más is csinálja ha szinkronos mozgáson akarod használni, még akkor sem ha legtöbbször működik és a legtöbb használója ezt nem látja be. Hogy miért azt el tudnám magyarázni, de hosszú lenne és a legtöbben úgysem értenék meg, na meg már én sem tudok olyan jól Magyarul hogy ezt Magyarul le tudnám írni. Hiszed vagy nem az nemérdekes. Semmi köze ehhez szíjnyúláshoz, az más téma. Hogy egy motor + szíj jobb-e vagy nem az attól függ milyen szíjat használsz és mennyire feszíted meg na meg na meg. Kotyogás az nem probléma, pláne a Z tengelyen. Inkább szerintem ez van túlozva Interneten. Igen, tudom hogy kell beállítani az asztalt, de az az igazság hogy ha jól van egy printer építve akkor csak egyszer kell az asztalt beállítani, amikor építed. Én nem állítottam be (mert nem kell) azóta hogy egy motorosra átépítettem. Azelőtt minden nyomtatás előtt be kellet állítani. Tudom hogy van auto leveller, nekem is van egy BL Touch de nem szereltem fel mert nem kell. Az csak elrejti a hibákat és a hanyag munkát.

2.) A csapágyazást nem is akarom tárgyalni. Természetesen ha ha precízió nem érdekel akkor nem kell. De számíts rá hogy a motorokat is sokkal gyorsabban kell kicserélni mer nagyon gyorsan fognak tönkre menni, de gondolom az sem számít neked. Az nem igaz hogy ha ki vannak a csavarok egyengetve akkor nem lobognak. Természetesen lobogna, csak attól függ megint milyen igényeid vannak. Na meg nem csak precízióról van szó hanem sebességről is. Csapágyazotton gyorsabban és könnyebben lehet forgatni, az is nagy előny.

Minél jobb minden részlete annál jobb a végeredmény. Ha a precízió nem számít meg lassan járatod a motorokat mert a géped 12V-os, könnyű, mindenhol hajlékony akkor sok értelme nincs ezeknek, de a videóm azt mutatja hogy még egy olyan gépet is át lehet építeni nagyon jóra, gyorsra, precízre és stabilra. Az én átalakításom az néhány órás munka volt de minden percet megérte. Hatalmas különbség van ha összehasonlításom eredetivel. De természetesen az épülő gépem sokkal jobb lesz... [#nyes]

Hiszed vagy nem hiszed... nem érdekes, mert én nem hiszem hanem tudom.

keri

A tengelyvég csapágyazása egyértelműen megéri.
Az meg alap hogy az orsó ne legyen görbe.
És igen, nagyon látszik a munkadarabon. Főleg ilyen gyenge mechanikás gépeknél még alacsony fordulattal is benne van a hullám. Masszívabb gépeken kevésbé probléma.

Dupla motor érdekes hitvita.
Szerintem 3D nyomtatónál Z tengelyen elfér.
De jobb ha kihasználod a maradék bélyeg helyét és külön hajtod meg.
Én részemről az 1 motoros meghajtás híve vagyok, mert az a korrekt. Vagy ha 2 motor, akkor is külön meghajtást és külön kalibrált végállás kapcsolókat tartom korrekt megoldásnak.

keri

Azta qu...
Ultimate akril gép? Na ezt sem fogják másolni a kínaiak [#taps]

keri

Millió paraméter van, de az új kurát hagyhatod alapértelmezetten, akkor is szépen nyomtat, aztán majd finomítod.

Én az Ironing funkciót szeretem, de nem mindenhol jó.
Aztán a héj nyomtatásnál a vonalak és kitöltés sorrendjével szoktam játszani.
Ha a külső réteget előbb nyomtatod, akkor szebb lesz a felület, de a visszahajlásoknál problémás.

000000000

Menyivel olcsobb a pexi 6..8mm mind a 4...5mm alu (ami kelö merevség lenne)!?

000000000

Toldani nem lehet a darabb métereket (össze sütni)?

keri

Fura, eleinte nekem is volt ilyen hibám, de megszűnt.
Szerintem a filament tartóm a megoldás. Egy sima vastag rúdon van, így amikor visszaengedi a szálat, akkor vissza is gördül rajta, tehát nem nagyon lazul le, hogy hurkolódjon.
Vagyis annyi hogy minimálisan feszesen kell tartani a szálat, és legyen a spulnitartónak fékezése is.
Ja és tegyél rá egy szál tisztítót.
Nálam ez egy binder csipesszel rácsíptetett konyhai papír törlő, némi WD40-el, így lehúzza a port a szálról, meg ad egy kis fékezést neki.

keri

Ez egy korrekt megoldás, de nagyobb átmérőjű fogaskereket érdemes választani, akkor a szíj nyúlása jelentősen kevésbé szól bele.

keri

Igazából elég jól működnek a 2 motoros megoldások akár egy meghajtó bélyegről is.
Az ilyen keresztbe akadások általában a mechanika szorulása miatt történnek, mert azért elég harmatosak ezek a motorok, de ugye ide elegendőek...ha jó a mechanika.

keri

Nemigazán [#vigyor]

keri

Psoftnak egy komoly lézervágója van azért csinálta akrilból.

pa0n9mw

Üdv
Próbáltam összeragasztani tetrahidrofuránnal de a szálvég felületnél nagyon gyengécske, egyébként jól old és ragaszt.
Láttam szálvég hegesztéses megoldást de nekem egyszerűbb odafigyelni.