Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az stl-t megnézve a 155 az nálam vagy 175, az már nem fér bele.

A gép asztal méretem: 300x150 mm a 150 talán még felmehet 160-ig esetleg.

s7manbs8

Thowra

Üdv!
Eddig ILYEN tárgyhűtést használtam a nyomtató próbálgatásánál de a ventilátor az elrendezése miatt zörög (Venti függőleges helyzetbe oldalt tömített hézag). Érdekelne, hogy kinek milyen hűtő kialakítás vált be? Néztem hasonlót ehhez a ventilátorhoz amibe vízszintesen lenne (úgy nem zörög), de találtam olyat is ami kör alakú és körbeveszi a hotendet teljesen. Másik véglet a kb 20mm széles szögletes, egy oldalról lelógó fúvóka. Ezeket nézegettem

PSoft

Épített már valaki közületek, lézervágott vázszerkezettel nyomtatót?(fém, műanyag...stb.)
Pl. ezt a típust...

Mik a tapasztalatok az ilyen, "puzzle rendszerű" vázakkal?
(ha vannak)

morvfer7

A facebook 3D nyomtatás fórumban épp pár napja volt téma.
Kb 20000 Ft körül van a kivágása, ha valaki egyedileg akarja megépíteni. Arra én is kíváncsi lennék, hogy mennyivel lesz jobb, mint egy Kínából kompletten vásárolt prusa i3 klón, amit e-bayről Németországi shippingel meg lehet venni 40 ezer Ft környékén és 4-5 nap alatt itthon van. Nekem is egy ilyen van már lassan 3 éve, csak akkoriban még egyenesen Kínából vettem és a vám+áfa miatt kicsit többe került, viszont azóta is úgy használom, nem menetes szárakkal jött, hanem trapéz orsóval, valamint kártyáról is tökéletesen nyomtat, nem kellett vele szenvednem az első perctől kezdve.

PSoft

Nekem,(a 3D nyomtatókhoz nem értőnek) tetszik a linkelt i3 klón.:)

Feltett szándékom, hogy kíváncsiságból, akrilból kivágom a váz elemeit, aztán összecsavarozgatom.
A többi "kacat" is összeszedhető a ház körül.
Valami hasonló lesz, mint 'anno a "bútorlap CNC"
Hajt a kíváncsiság...:)

morvfer7

Itt van 110 euro szállítással.

Mivel németből jön, nincs rá semmi extra költség, ezzel az árral nem nagyon lehet versenyezni.

Váz, 4 motor, fűtött asztal, fej, kijelző, vezérlőpanel, lineárok, külön beszerezve többe jön ki.

szf

De most öszintén ...
Azért építed te mert élvezed.
Olyan mint a gyerekcsinálás, csak akkor jó, ha te magad csinálod és nem csomagba kapod.[#kacsint]

PSoft

Azt hiszem, rátapintottál a lényegre.[#awink]

93kiabn5v

Szia. Épp most építek egyet. Stabilnak tűnik. 6mm fából van kivágva. Picit kellett a kapcsolódási pontokon csiszolni, mert feszült volna de egyenlőre jónak tűnik. A váz alig 5000ft körül volt Szlovéniából 4 nap alatt itthon is volt.

93kiabn5v

Az extruderhez ilyen csavart valaki készített már házilag? Működik az M5 menetfúrós megoldás amit pár videóban is látni lehet?

xmkwac9

Én sokszor csináltam már, de nekem az M6-os menetfúró vált be.
Már készítettem egy videót, hogyan is szoktam gyártani, de még nem töltöttem fel a youtube-ra.

xmkwac9

Feltöltöttem, csak nem tettem közzé. De most itt van:

s7manbs8

Ezt kell megvenni és összerakva árulni 150-ért. :)

000000000

Fa kezelve van valamivel?
Hogy (pára tartalom) ne piszkálja mechanika pontosságát!