Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

paradipiro

Én két hónapja vettem egyet, ugyan így németből. Egy hét alatt jött DHL-el.. :)

Már gyártatom hozzá a fm vázat, mert a fa egy kalap %*!!
Az y tengely motortartó konzolja nagyon gyenge, nekem szállítás során el is tört, viszont volt belőle pót a csomagban.

Finomhangolni kell a szerkezetet erősen.. tervezem hogy drivereket cserélek, de ehhez a firmware-t is át kell írjam. Úton van egy tarcsi alaplap, amin a kísérletezést végzem.. :D

Megjegyzem, tanuló gépnek vettem, eljátszogatok vele.

pa0n9mw

Üdv
Én ezt vettem szintén NO ból kb. 36 ért.
CTC

Eddig semmi gond vele, kivéve hogy nem menti el a korrekt axis beálitásokat, de azt megoldottam az M92 vel.

szf

Valaki nyomtatott már nyákra?
Próbálta kimaratni?

xsugix

Igen, vannak már próbálkozások. Én is ki szeretném próbálni, de sajnos még a nyomtatóm sincs készen (majd minden megvan, CSAK fúrni-faragni kellene...).

szf

Valójában arra lennék kíváncsi,hogy egy pdf állományból hogy csinálok kódot amit megetetek a nyomtatóval[#nemtudom]

000000000

Én ezt vettem néhány hónappal ezelőtt:

...de gyorsan amikor összeraktam akkor "kicsit" átalakítottam.

Jól működött az eredeti ahhoz képest hogy műanyagból volt de csodát nem lehet várni azokról sem meg fából sem.

xsugix

Hümm.. A kérdés jó. Én Eagle-t használok PCB tervezésre, amiben van lehetőség DXF-t exportálni. Ezt már gyanítom Simplify-ban, vagy Fusion 360-ban is meg lehet formálni, hogy legyen egy vastagsága a rajzolatnak. Ezt pedig már egy szeletelőbe simán be lehet dobni.
Na most így kigondolva egész egyszerűnek tűnik, kipróbálni ugyan még nem próbáltam. De ha kész lesz a masinám, biztosan ki fogom!

keri

CorelDrawal lehet raszteres ábrából vektor ábrát csinálni.
Bár nyákot lehetőség szerint nem PDF-ből szoktunk.
Vannak direkt NYÁK-hoz való Gkód generátorok.
pl. amit én ismerek az a CopperCAM
Ez megeszi a legtöbb NYÁK tervező kimenetét.

Mondjuk nyomtatni nincs értelme, fel kell tenni egy alkoholos filcet és azzal rajzoltasd fel, azt lehet maratni, a PLA, vagy más műanyag leválik és alámaródik.

keri

Ah, mondjuk ez is igaz, hogy csinálni kell egy 3D alakzatot és azt a G kódot megoldják a szeletelők.

szf

Az a gond, hogy ezek kész pdf állományok. Újre kellene rajzolni, ahoz nincs kapacitásom. (meg tudásom).
Be tudom , hívni Cura-ba úgy mint jpeg file de nem jó.

Már csináltam sima egyenes vonalakat nyákra PLA-val 0.4mm vastagot, nem marta alá. De egy rajzolattal lehetnek gondok.

Devecz Miklós

Küldj el egy rajzot (ha nem titkos). Van egy ötletem, dxf-re átalakítani. Ha jó, akkor elárulom a programot is.

szf

xsugix

Amit linkeltem, ott pl. nem simán a rézre nyomtatnak, hanem fotó lakkra. Gyakorlatilag a nyomtatással helyettesíti a nyomda filmet. Mondjuk ez már számomra is kérdéses.. [#fejvakaras]

Devecz Miklós

szf

Majd, ha hazamegyek megkeresem a nyákot. Sajnos már több mint 2 éve próbáltam. Felpucoltam a nyákot, átöröltem nitrohigítóval és az épülő nyomtatóm segítségével húztam rajta csikokat. Harmadik vagy negyedik panel lett jó.