Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Én mindig magamnak nyomtatok extrudert, és mivel kifogástalanul működik, soha eszembe nem jutott venni.
Ennek a mintájára szoktam tervezni.
Az egyszerű, bárhova alkalmazható konstrukció mellett azt szeretem benne, hogy ennél nagyon könnyű befűzni és garantáltan nem megy félre a szál, mint jó pár túlkomplikált de felületes tervezésnél.

keri

Felesleges bonyolítani. Elektronnak jó projekt, de nem drágák az alkatrészek, össze kell rakni azokból.

Nekem a legolcsóbb szabvány 215*215-ös NYÁK-ból kialakított fűtőlapom van.
A rétegrend: Alulap, parafa, fűtőnyák, csavarozva ragasztva, aztán 3mm üveg csipesszel vagy kaptonnal rögzítve.
De vannak alu NYÁK-os fűtőlapok is. Ez szerintem jobb.
Ennek simán az aljára mehet a parafa kaptonnal, üveg rá csipesszel és kész.
Bőségesen elég az a ~140W amivel fűt ez alapból.
Nálam 50%-al nagyobb feszültséget kap, így meg kifejezetten gyors a felfűtés.
Egy 20centis lapnak nem kell 200W feletti teljesítmény, csak minimális hőszigetelés.

A 4mm-es üveg nekem amúgy nem jött be, a túl gyors felfűtés közben elrepedt spontán. 3mm ablaküveg viszont még épp elég erős, és csak akkor törik el ha ráejtem a szerszámot, vagy teljes kihűlés előtt akarom lefeszegetni a munkadarabot [#vigyor]

Itt a galéria végén van a fűtőlap összeszerelés. Ezen még a feszültséget sem emeltem meg, mégis kényelmesen felfűt.

000000000

000000000

Szintén vasaló betétalp nálam is a p20 száritó akkor olcso ha van felesleges vasaló ami feláldozható..

s7manbs8

Valamelyik nap meg elektromos olajban sütőből bontottem hőfogszabályzót azzal is lehet szabályozgatni, ha az ember beállítja megfelelően.

freewind

Ezt a 15-20 perc várakozási időt szerettem volna csökkenteni. Ha lett volna mondjuk egy 400-500W-os akkor vettem volna, de 200W-tal nem igen vagyok sokkal előrébb. Így marad türelem :)

keri

Nem kell 20 percet várnod, még 10-et sem.
Mint mondtam hőszigetelés és feszültség növelés.
Teljesen felesleges 500W-al fűteni egy 20 centis lapot, mert csak az üveged törik el.
30centis, vagy nagyobb lapnál van értelme nagyobb teljesítménynek, mert az több mint dupla felület.

s7manbs8

Illetve óvatosan kell felfűteni

000000000

A te modeled alubol?
Ha valaki nem tudna gyártani nyomtatni (mind én is) készen is van...
mk10 alu

85zduwmua

Nekem ilyen van:
MKS MK3-220
24V-ról táplálva kb 5 perc alatt megvan a 100-110 fok. Alulról szigetelve max 135-140 fokot képes fűteni.

Ha ragaszkodsz a komolyabb teljesítményhez, gyári megoldással, akkor mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod:
500W-os szilikon

freewind

Az 5 perc nem hangzik rosszul, az már jó lenne :) Először megnézem, hogy amit gyárilag adtak az Anet a8-hoz, azt 24V-tal tudom-e használni. Ha nem akkor lehet beruházok rá egy 24V táppal együtt.

x5izpkum

keri

Hát aki egy 3D nyomtatós topikban nem tudja megoldani a kinyomtatását, az meg is érdemli hogy fizessen [#nyes]

keri

Főleg azért mert 20-30milla egy ilyen nyomtató ami erre képes [#vigyor]

Thowra

Üdv!
Lassan alakul a nyomtatóm.
Megérkezett a BLtouch szenzor a nyomtatóhoz de nem akar összejönni a beállítása a leírás alapján.
A távolságot 8.3mm-re állítottam ahogy a kép mutatja (érzékelő ház és fúvóka közt). Z home után mikor leteszi a tüskét azonnal hibát jelez. Kicsi szerintem a távolság az asztal és az érzékelő közt, viszont mindenhol ezt az értéket olvasom.
Használ esetleg valaki ilyen kínai csodát? Ha igen, hogy állította be? Az alaplap MKS SBASE 1.3