Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Teljesen jó. Mindenki ilyesmit használ, bár a linkedet nem tudom megnyitni.

cipk5xtny

Erre esett a választás, 214x214 es fűtőpanellel.
Az extrúder még kérdéses.
Elég masszívnak tűnik a szerkezet,nem tudom orsóval vagy szijjal csináljam.

cipk5xtny

Az orsó 2mm emelkedésű.

000000000

Szerintem az X és Y jobb ha szíjjal megy.

000000000

Én GT2560 kombináltakat használok. Van három belőle, egy a jelenlegi printerbe van.

000000000

Rozsdás? Úgy néz ki a képen... [#vigyor4]

Szerintem jó lesz a Z-re de ha két motorral hajtod akkor ne kösd a motorokat párhuzamosan hanem két külön driveren keresztül hajtsd és a driverek bemeneteit kösd párhuzamosan. Sajnos ezt Kínában nem tanulták meg és minden gépen amit láttam a két Z-motor párhuzamosan van kötve. Én nekem ez volt az első átalakításom.

keri

Szíjjal dinamikusabb a mozgás. Orsó XY-ra nem olyan jó. Igaz hogy pontosabb, és merevebb, de az orsó inerciája nagyobb, súrlódása is jelentős és a holtjáték nagyon meglátszik a nyomtatás felületén. Előfeszített műanyag anyával elég jó lesz, de akkor a súrlódás is nagyobb.
Kicsi menetemelkedés pont ezért nem praktikus. Minél nagyobb annál jobb, már csak azért is mert a túl nagy fordulatot nem bírja a trapézorsó, főleg műanyag anyával nem, mert túlmelegszik a súrlódástól.
Valami nagy menetemelkedésű golyós orsóval nem lenne rossz, de az meg önmagában többe kerül mint amibe egy ilyen nyomtató, és annyival meg nem jobb hogy megérje.
Szóval szíjhajtás ezért közkedvelt és elterjedt XY tengelyre.
Z-re tökéletes az orsó, mert ott nincs gyors mozgás, és a kottyanás sem probléma.

keri

Amúgy nagyon frankó kis masszív alugépet építesz [#eljen]

s7manbs8

Annak mi az esélye, ha egy ilyen 3D nyomtató optocsatolás nélküli vezérlőt a drága PC-be dugod és kinyírja vagy csak az USB kimenetét ?

000000000

Ez már nem jelent gondot....

ADUM4160

keri

Átlag embernél ennek semmi esélye mivel szabvány USB csatolója van.
Nálad azért nem fogadnék rá, hogy nem tudod elrontani [#vigyor][#rolleyes]

s7manbs8

Ja, mostanában inkább szétszedek mindent, nem összerakom, egyszerűbb az. :)

s7manbs8

Jó, hogy mutatod, mert nem sokat hazsnálhatna ilyet lehet.

zozo

Azért, mert Cree2-nek válaszolsz, még írhatod ám magyarul :)

s7manbs8

Na ezért nem rakok össze semmit, mert láthatod, hogy nem jól sülne el az sem. :)