Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Thowra

Csináltam képet a másik gép tesztkockájáról.
Ez még nem a végleges teszt volt, itt még volt probléma pl az asztal szintezéssel de az oldalak jók. Ugyanebből a tekercsből készült, a fej, hűtés is ugyan olyan.

keri

A másik is ilyen kicsi?
Ez teljesen jó.

Thowra

A modell azonos, 20x20x10mm.
Ezzel az eredménnyel elégedett lennék.

xmkwac9

Sütéshez való szilikonlapból gyártottam szigetelést a nyomtatófejnek, eddig kapton szalaggal szenvedtem. Vágtam egy csíkot és a két végén kilyukaszottam csavahúzóval. A heatbreak-re ráhúztam az egyik majd a másik végét. A végén ollóvol levágtam a fej csücskénél.
Ez kell keresni: Soft silicone baking sheet,  2,5 USD volt az Aliexpressen.
(Ilyenkor mindig megörülök milyen jó dolgot találtam ki, aztán kiderül, hogy már 3 éve beírta valaki egy fórumba.)

4x9xcj5r9

Tök jóóóóóó. de nezzdcsak épp a minap találtam

Silicon case

d30xhrezp

Ha "autókhoz" való hőálló szilikon pasztával ,ami 300fokot kibír körbe kened akkor sokkal kisebb helyet foglal el a fejen,és teljesen körbe lehet kenni.

d30xhrezp

Első PLA próba. Cura ,230 fokos fej,maszkoló szalag hajlakkal lefújva . 40-es sebesség. Tárgy hűtés nélkül ,asztal fűtés nélkül. Még van mit javítani,de így is használható az alkatrész.

s7manbs8

A fekete színű amúgy sem a legkönnyebben nyomtatható. :)

d30xhrezp

Ezt nem tudtam ,de elsőre nem volt gond vele. Jól letapadt ,és nem is nagyon vetemedett . ABS -sel rosszabb volt nekem . A petg viszont jól használható.

s7manbs8

ABS az szörnyű, a PETG-t még nem próbáltam.

keri

PLA 230-al? [#csodalk]
Csoda hogy nem égett be a fúvókád.
200fokon szoktam nyomtatni, 210fok fölé soha.

keri

Attól függ melyik, ami nekem van Herz-es abból a fekete az egyik legjobban viselkedő anyag.

i0ief5xw5

Ilyen kitöltéssel semmire nem jó, mer elfog vetemedni!

d30xhrezp

Petg -vel kis patent pótlás .
Jól tapadt,és rugalmas.

d30xhrezp

Nem tudom mire alapoztad ,hogy semmire se jó.
Egyet megtapostam semmi baja nem lett. Satuval össze nyomtam
és szerintem azért lehet így is használni elég merev volt.
Dörzsárazás után feszesen ment bele a csapágy.