Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Thowra

Így néz ki a gép.

Thowra

+1 kép. A teszt kockáról ez a gép se akart jobb képet csinálni. A másik nyomtató tesztjéről nincs most képem, de az egyenletes oldalfalat nyomtat "minta" nélkül. A fal "mintázata" a problémás, főleg apróbb daraboknál amit nem tudok megmunkálni nyomtatás után.

sufnituning

Precíziós öntőmintának lesz, annak ez a szilárdság bőven jó, inkább a felület minőségét szeretném a legsimábbra csinálni.
Erről még másolat és öntőforma is készülne.

keri

Shell Thickness-t a fúvóka átmérő egész számú többszörösére érdemes állítani. Azaz 0.8 vagy 1.2mm-re attól függően mennyire kell masszívnak lenni.
Réteg vastagságnak pedig a 0.4-es fúvókához, a 0.1mm nem a legoptimálisabb. Olyan 0.2-0.3mm-el nyomtat a legszebben, és legegyszerűbben. 0.1mm-errel ráérsz akkor nyomtatni ha már jobban képben vagy.

Retract distance 6mm nagyon sok. Nekem bowdenes van és bőven elég a 3mm. Vedd a lehető legalacsonyabbra.
Retract speed-et is növeleheted, bár az sokat nem befolyásol.
Travel speedet meg emeld amíg szét nem esik a gép :)

Ezen felül ha a fentiek nem hoznak eredményt, a hőmérséklet csökkentéssel játszatsz 190 fokon még éppen lehet nyomtatni, elég 5 fokonként csökkenteni.
Anyagmennyiséggel is érdemes variálni. A Filament Flow értéket csökkentsd 80%-ig 5%-os lépésekben, amíg lyukas nem lesz a rétegek között.

keri

Ja és töltsd le a legújabb Curat-t.
Sokkal szebben tud nyomtani és jobban beállítható.
A lassúsági hibáját kijavították már.

keri

Én a kart egy darabból nyomtatnám és a fogó résznek hagynék rajta lyukat, a fogó részt nyomtatnám külön, esetleg csavarral össze erősítve, vagy akkor már lehet olyan, hogy a fogórész el tudjon fordulni. Már ha ez kézi hajtókar akar lenni.

keri

Oké, akkor nem valószínű hogy az orsó rángatná bele a hullámokat [#nyes] ez nem egy hurkapálca gép [#taps]

keri

Ja és direkt extruderes, akkor a retract 0.5-1.5mm elég.

sufnituning

Ez így egyben lesz, a tüskén még lesz egy fogantyú, ami elfordul, esetleg a tüskét lehagyom, és csinálom vasból és menettel csatlakozik az alu karhoz, így még erősebb, szintén fogantyúval, mivel a nyomat csak öntőminta lesz.

Thowra

Kipróbáltam mindet egyszerre :).
Az új Cura (Ultimaker Cura 3.2.1) tényleg pörgősebb lett mint az előző amit próbáltam. A lassúság miatt álltam vissza a régire. Gyors beállítás után indult is az USB print. Az első pár réteg után lefagyott az alaplap (csak lekapcsolás után tért észhez). Mondom nem baj, mentem a fájlt sd re és onnan nyomtatom. A fej hőmérsékletét hiába állítottam be, 0 fokot írt. Újabb mentés után elindult a fűtés de újabb fagyás a fűtés közbe (a fűtés bekapcsolva maradt). Régi cura beállítása után megy a nyomtatás. Az eredmény nem lett jobb :(.

keri

Nekem szimpla arduino+ramps vezérlőm van. Soha nem nyomtattam még PC-ről :)

Esetleg a szíj nem túl laza és az rezonál be? Vagy milyen finom a lépés felbontása? Nem túl nagy?

Thowra

A szíjak feszesek, Y irányba mindkét szíj azonos feszességre állítva. Az alaplap 16 és 32 mikrolépést tud, mindkettővel azonos az eredmény. VAn egy Ramps panelem, meg fogom azzal is próbálni, hátha máshogy bánik a motorokkal. A fagyás is komoly gond ezzel, főleg mert bekapcsolva marad a fűtés.

2vkx6unz

Sokkal jobb lesz így, de ahogy keri is írta én is úgy csinálnám, hogy egy furatot hagynék a feliratos karon és abba menetesen rögzíteném a tengelyt amin az elforduló fogantyú lesz. Egyszerűbb önteni a kart a tengelyt meg egyszerű elkészíteni egy rúd anyagból.

sufnituning

Úgy lesz igazatok van![#eljen]
Köszönöm a segítséget!

keri

Mondjuk én azt hittem működő darab lesz, nem öntőminta, de most hogy mondod, tényleg jobb az öntésnek is ha nincs ennyi hosszú ficak rajta, amit nehéz kiönteni.