Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Úgy is nevezhtjük :)

s4i4cxzkp

Diamond extrudert vagy 2 in 1 out extrudert használ valaki?

000000000

Jelenleg nem, de a következő gépem ezzel lesz építve:

2 in 1 extruder.

Már megérkezett és jól néz ki, jó minőség. Kipróbáltam és jól működik, a fűtő elemet kicseréltem 24V-ra, de azon kívül más változás nem lesz.

sufnituning

Üdv! Lassan én is csatlakozom a 3D nyomizók sorába.
Csináltam egy alkatrészrajzot Fusionban, a kérdésem az lenne, hogy ki tudom ezt nyomtatni majd? Gondolok itt a tekerő csapjai a levegőben vannak. Vagy ezek alá tenni kell egy "alépítményt"?[#nemtudom]

2vkx6unz

Szia.

Ezt a problémát megoldja a szeletelő program ott ahol szükséges alá tud tenni automatikusan támaszokat amiket le lehet törni a nyomtatás végén a munkadarabról.
Persze manuálisan is adhaszt hozzá vagy módosíthatod az automatikus pozíciókat.

2vkx6unz

A másik megoldás, hogy két darabból csinálod és a hajtókart 90 fokkal elforgatod. A szárat amivel hajtani akarod egy másik munkadarabként csinálnám és a kettőt utána összeragasztanám. Ha ilyen módon akarod nyomtatni akkor a felületminőség is rosszabb lesz.

célszerű a hengeres dolgokat úgy nyomatani, hogy a forgástengely a Z irányában álljon.

s4i4cxzkp

Ez így nagyon pofásan néz ki. Ment is a watchlist-re.

Valamiért én tegnap este csak ilyen felépítést láttam.

Elég elcseszett egy konstrukciónak tűnik ez.

Újabb kérdés:

Mennyivel nehezebb bánni a bowden extruderrel:

Most direkt extruderem van, ez nagyon bejön, mert egyszerű vele bánni és nem volt vele sok szívás. Ha szépen be lesz kalibrálva a nyomtatóm akkor tervezek két színnel nyomtatni.

Thowra

Üdv!
Kezdő vagyok még 3d nyomtatás téren és elakadtam.
A próba darabok így néznek ki, mind a 4 oldal azonos "mintát" mutat. Próbáltam többféle beállítással (sebesség, hőmérséklet, gyorsulás...), mechanikai finomhangolással javítani rajta de nem nagyon változik. A fej PID kalibrálása is megvolt, tartja a 200 fokot. Van tárgyhűtés. Az alapanyag jó, másik gépen tökéletes eredményt produkál azonos modellel. Az alaplap MKS Sbase 1.3.
Merre keressem a hibát?

keri

Először is a fényképezőgép fókuszában, mert pont az oldaláról készült kép homályos, nem látom a részleteket [#vigyor]

Amúgy alja, teteje jó.

Vagy túl sok az anyag, túl meleg a fej, esetleg az orsó rángatja a fejet oldalirányba ezért hullámos.

Milyen paraméterekkel nyomtatsz? A mesékben tudják csak a 250mm/s sebességet, de én 30-50 között szoktam nyomtatni, akkor szép.

A fehér szín ráadásul elég hisztis. Fekete, áttetsző filamentekkel könnyebb bánni.

Thowra

Próbáltam jobb képet csinálni az oldaláról. Próbáltan 10-60 ig a sebességet de 40 körül lett a legelfogadhatóbb.

Thowra

A konfigurációs fájlt feltettem ide:
config.txt

s7manbs8

Mi ezzel a gond ? Illetve a másik gép milyet csinál, arról van kép ?

s7manbs8

A géped hogy néz ki, azt megmutatod ?

sufnituning

Köszönöm, átterveztem, így már biztos jó lesz, ha jól értettem[#eljen]

kaqkk007

Én úgy tervezném hogy a két rész egymásba fűzhető lenne (mindkét karrész végén luk és az "ellendarab azon keresztül volna fűzve (akkor nem csak a ragasztó tartaná össze a két részt ) Ámbár nem tudjuk mekkora erő lesz rá kifejtve ,ha nem túl nagy akkor tökéletes így is .