Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

zozo

Köszi, majd este megnézem. Ebédidőben játszottam kicsit vele, tettem nyomógombot x-y-z végállásra. Érdekesség, hogy csak X-et akarja home-ra vinni, ha megállítom a nyomógombbal, akkor a többi tengellyel már nem törődik.

Megnézem majd a manuális home koordináták megadása opcióval és a bed center opcióval is, hogy miként viselkedik.

Hol van nálatok az X0 és Y0 pont? Az ágy sarkánál, vagy ágy közepet szoktatok megadni?

Nálatok dolgozik akkor is, ha nem kap G28 parancsot? Tehát home-olás nélkül is dolgozik?

s7manbs8

Én nem home-olok , csak a fejet odaviszem az asztal közepére és a G kódom is úgy van megírva, hogy a g kód maga a 0,0 -tól pozitív irányba megy, és a G92 -vel pedig az asztalom közepe koordinátáját adoim meg neki indulás előtt, vagy a G kódba is betéve, akkor nem kell kézzel beírni.

Tehát mondjuk ha az asztalom 200x200-as, akkor G92 X100 Y100- at adok ott neki a Z-t meg lejáátszom kézzel egy papírlaphoz hozzáérintve és ott meg a G92 Y0.

Messer

A nyomtatófejekbe való 12 Voltos fűtőpatronokkal hány
fokig melegedne a fej, ha nem szólna közbe a szabályzás?

remrendes

Jo reggelt!
A ceghez neznenk egy jatszos 3D nyomtatot. Eddig ezt szeretnek megvenni, de azert en rakerdeznek a hozzaertokre, hogy ettol jobb valasztas hasonlo aron van e?

vjanos

vjanos

Nekem ez kimondottan tetszik :)

gabi

Szia
Szerintem ezt a szeletelőbe kell be állítani a start/end gkod-ba. A CURA-ba biztosan

zozo

Köszi, de, -ha kézzel írok egy gkód fájlt, (mindenféle G28 nélkül,) majd betöltöm, akkor is home-olással kezd. X tengelyt home-olja csak, utána végigjárja az utat szépen.

Majd a hét végén kipróbálom windows alatt is.

kg0sy39yf

Nem tudtok egy INGYENES 3D nyomtató programot android alá?
Nem kell hogy hokolni-mokolni tudjon csak futtassa le a g-kódot SD-kártyáról USB csatlakozással.
Előre is [#worship]

dezso74

Sziasztok Fórumtársak!

Elkezdtem olvasni a topikot..
Az lenne a kérdésem, hogy mekkora asztalméretig érdemes 3d nyomtatót építeni. Most tervezem a gépvázat, ezért kérdezem a nálam járatosabb embereket ebben a témában.

000000000

Szia!

Attól függ milyen nagy darabokat akarsz nyomtatni... [#vigyor4]

Én is most nemrégen kezdtem egyet épiteni, az egész kocka az 400x400x400 de az asztal az 220x220 lesz, maximum nyomtatásra 200x200x150mm számítok, ami nekem elég.

xmkwac9

Szia!

A legtöbben beleesnek abba a hibába (én is), hogy egy nagyon-nagy nyomtatót akarnak építeni, ami majd minden helyzetben jó lesz. De első nyomtatónak egy 200x200 mm-es alapterület elég. A nagy asztalt nehéz felfűteni, nehezebb mozgatni (ha az az Y tengely) és konstrukciótól függően eléggé megdrágíthatja is a nyomtatót (pl. CoreXY-nál).

000000000

Meg arra sem mindenki számít hogy a nyomtatás sok időbe telik és ha túl nagy a gép kihasználta nélkül akkor csak kidobott pénz.

keri

Plusz a nagyobb asztalt nehezebb kiszintezni. Sokkal jobb mechanika kell hozzá. Nagyobb méret jobban deformálódik a hő hatására, akkor már fűtött munkatér kéne.

200*200mm-es asztal nekem mindenre elég volt. Annál nagyobbat csak speciális esetekben éri meg.

i0ief5xw5

Üdv,

Érdeklődnék hogy 3M300LSE ragasztó csikkal fel lehet ragasztani a hűtőbordát a A4988 vagy drv8825-re?