Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

i0ief5xw5

Na egy valamivel jóbb kép és egy másik link.https://3dprint.com/17072/multiextruder-npr2-6-colors/

i0ief5xw5

keri,

Csak egy ölet lehet hülyeség, a kétmotoros extruderhez, mi volna ha fordított elven működne nem a rugó feszítené a kart a filamentre hanem a motor, igy kissebb erő is elég és a motornak nem kellene egyszerre lenyomni pl nyégy erős rugót csak az adott adagoló karját.[#ravasz1]

keri

Úgy csak kevés szálat tudtam volna kapcsolni.  És komplikáltabb a szerkezet.
De ha van jó ötleted te is tervezhetsz egyet [#vigyor]

i0ief5xw5

Rajta vagyok [#vigyor3], csak most problémám akadt a ramps 1.4-el nincs tartó feszültsége egyik motornak se, lehet az oka hogy a MEGA 2560 5Voltos stab ic-je elszát? Ezt is most vettem észre, USB kábelt használok ezért nem tűnt fel a stab ic halála hamarabb.[#rinya][#rinya]

zozo

Ez hogyan is van?  A 12/24V-os tápról van egy stab IC-s 5V.
Ha USB-t bedugod, akkor onnan is van 5V. A kettő nem veszik össze? Jó, elvileg max. 1-2 tized V különbség lehet, de ez nem okoz balhét?

i0ief5xw5

Az nem gond hogy a stab ic-röl és az USB-röl is kap 5Voltot ![#vigyor] Egyépként 12Voltos 700Watos táprol megy a nyomtatóm.

keri

Nem, legfeljebb lezár az alacsonyabb feszültségű.
Mondjuk ez a baj, hogy analóg a stabilizátor, és tud 100mA-ert talán.
Egy kapcsoló üzemű hasonló méretben 3 ampert...soha nem szállna el [#vigyor]

zozo

OK, értem, megnyugodtam. Már korábban is aggódtam kissé, amikor összedugtam a laptopommal az ardut. Köszi mindkettőtöknek.

i0ief5xw5

fel raktam egy új mega 2560-ra! Igy sincs tartó fesz, tanácstalan vagyok, nem tudom milehet a baj.[#rinya][#rinya]

Devecz Miklós

Különben mennek a motorok?

i0ief5xw5

Igen de igy lépést veszít a nyomtató és ide oda csuszkálnak a retegek.[#szomoru1]

s7manbs8

Vlami meg van ott szaladva, ha jól be van állítva az áram, meg a mechanika se szorul, nem kéne annak ettől rossznak lenni, ha kap ha nem tartófeszt szerintem.

i0ief5xw5

Elszált vona az öt dara A4988 egyszerre?

s7manbs8

Illetve pont az a baj, hogy ha megáll a motor, akkor elengedi a motor tekercsét ? Mert az nem OK tényleg.

s7manbs8

Ha drága a laptop én még most is aggódnék. :) Sima arduinoban nincs opto csatolás, ha iylesmit hajtasz közvetlen, akkor rákerülhet szerencsétlen esetben a motortáp, az meg nem egszségels a laptopnak, persze ha nagyon okosok, belettek valami védelmet, akkor csak az USB kimenet megy tönkre.