Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Igen ez van beépítve.

zozo

"Ha "true" változtatom, akkor elindul Z-home-ra, de nem áll meg."

Kikötve a stab IC-t, ebben a felállásban elindítva, ha testre zárod a bemenetet (minta végálláskapcsoló lenne)
akkor megáll?

(A végén egy relét kell tenned a szenzor jelére, ami testre csukja az ardut [#nevetes1]  )

d30xhrezp

Szerintem a  O volt itt nem azt jelenti,hogy a bemenetre rákapcsolod a negatívot hanem nagy impedancia vagyis szakadást mérsz. A bemenetre tegyél egy lehúzó ellenállást (470-1K). Utána a +5V és a bemenet között nézd meg,hogy meg van e a -5V ha nincs jelen  a fém.

zozo

A stab IC belső ellenállása elvileg lehúzhatja, -nem?

Devecz Miklós

Elektronika nem az erősségem, tudnál egy "móricka" rajzot küldeni a bekötésről?

kg0sy39yf

Megkérdem itt is HÁTHA!
Keresek 2020 aluprofilt 285mm hosszban vagy 7-8 darabot.
Nincs valakinek leeső darabokból ennyi?
(Fizetnék érte!)

[#worship] Előre is köszönöm!

Devecz Miklós

Különben nem értem, rengetegen használják a Marlin programot, ezen belül az ágy szintezést, még sincs egy normális leírás a neten. [#nemtudom]

zozo

Na, közben hazaértem :), de látom még függőben a dolog.
Pixel lehet dolgozik még, Ő azt tanácsolta, hogy:

-a  végállás kapcsolóknak ugye van 3 pin.
A szélső a S(ignal) a középső a test és a belső a +5V

Ha rajta van az IC és nem zárt a jeladó, akkor a +5V és a S pin között is 5V-nak kell lenni. (tehát a két szélső tüskén)

Ha ettől eltér, akkor az S és a test Pin, vagyis az IC két madzagja közé tegyél egy 1K-s ellenállást. Ezután mérve S és +5 pinek közt 5V-ot mérsz. ha mégsem, akkor egy 470 ohmossal próbáld lehúzni S-t a testre.

Sajna nincsen boardom most kéznél, különben már összeraktam volna, mert engem is érdekel ez a dolog.

zozo

"nem zárt a jeladó"  ezt fizikailag értem, hogy nem közelítetted rá a végpontra, így nem folyik áram az IC felé.

Devecz Miklós

Két óra pihentetés után (semmihez sem nyúltam), elindítom a gépet, és láss csodát, gyönyörűen megkereste a home pozíciót.
Fogalmam sincs, mi változott.

Most már egy hozzáértő kellene, aki járatos az auto beding beállításában, mert az még nem jött össze.

Elnézést kérek mindenkitől, akiket ráugrasztottam a problémámra. [#wave]

zozo

[#eljen][#taps] Akkor mégiscsak jól csináltál mindent és ez a lényeg. Mi is tanultunk, az arduino is ember, néha leül és nem csinálja a dolgát[#smile]  (biztos tele volt már a töke, vagy a memóriája)

000000000

De az szerintem nem jó mivel indukciós, csak mágneses anyagot érzékel, másra nem jó vagy bizonytalan.

Kapacitív kellene, ehhez hasonló.

000000000

Ezt lehet láttad már?
kis összefoglaló szenzorokrol elönyök/hátrányok...

a6jjmdek4

Sziasztok!

Bocs hogy ismét írok, de nem találom a megoldást a köv. problémára. Induktív érzékelő miatt a marlin firmware ban a következő változásokat is bele kellet tennem:

define X_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 37
define Y_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 50

Így az érzékelő az asztal felett van és a auto home jól végrehajtja.

Viszont azt vettem észre, hogy a nyomtatott tesztábrát amit asztal kalibráláshoz ajánlanak az asztalon kívül kezdi nyomtatni, illetve mintha a fenti X és Y offset-el az egész nullpontom (Xés Y) elment volna. Ergo a tárgyakat nem közére nyomtatja az asztalra mint eddig.

Nem értem, ez nem csak az érzékelőre vonatkozik ?
Ezek szerint az induktív érzékelő felrakása után ennyivel csökken a nyomtatási terület? Csak nem ?

Köszönöm előre is a válaszokat.
by Hunber

i0ief5xw5

Üdv mindekinek,

Hogy én se maradjak ki a sorbol, én épp a két szinű nyomtatással vagyok bajba mégpedig, az első réteget szépen kinyomtatja a gépem, de a következőnél már nem tud színt váltani mert a filament végén keletkezik egy bumszli és ezért nem tudja visszatolni a fejbe,hogy lehet ezt kiküszöbölni?
ipszilon osztót használnék V6-hoz
szín cserénél 150mm kell viszahúznia, a fej 0,2-es