Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

SZánalmas ezzel a sok motorral.
Sokkal jobb színváltó rendszert terveztem 2 motorral. Kb. működik, csak még finomítani kell a terveket mielőtt feltöltöm a Thingire.

kg0sy39yf

Na ez komoly Innovatív megoldás lenne![#eljen]
Szolj ha lehet nézegetni! ;D

vjanos

Egy motor tolja a szálakat egy másik meg MZ váltóval kapcsolgat köztük? [#vigyor3]

Egyébként engem is érdekel, legalábbis technikailag.

sastas

Szerintem sokunkat :D

keri

Abból a szempontból innováció, hogy még senki nem csinált ilyet, de maga a megoldás nem komplikált. Nagyrészben nyomtatható.
Szálanként egy extruder, egymás mellé téve, egy tengelyről hajtva egy motorral, az extruder karokat meg egy bütykös tengely emeli fel, egy másik motorral, így mindig csak egy szálat mozgat.
Lehet bowdenes extruderként is használni, de ha valaki a direkt extrudert preferálja akkor csak a szálcserét is lehet vele csinálni.
Mivel modul rendszerű, ezért tetszőleges szál mennyiséget tud elvileg kezelni. Én most 8-ra fogom tesztelni, de 16-ig elvileg gond nélkül bővíthet.

Prototípus már kb. működött, de van egy csomó javítandó részlet amire nem volt időm, meg még egy szál érzékelőt is bele akarok tervezni, hogy egyszerűbb legyen a használata.

keri

Nem. Honda vezérmű tengellyel [#hehe][#bee1]

vjanos

Tetszik, ötletes, gratula!

KBalázs

Mekkora 5let ez màr! [#taps] Mondjuk kell valami ami a visszacsúszást megakasztja.

i0ief5xw5

Gratulálok ügyes megoldás [#eljen]

kg0sy39yf

Valóban ezzel a megoldással még nem találkoztam.
Semmivel se macerásabb mint a sok motoros. SŐT!
Mégis csak Innovatív! [#eljen]

[#taps]

s7manbs8

Lehet itt nyomtatni esztergára is kereket, kérem szépen:

000000000

Szia! [#worship]

Nagyon jó ötlet de van egy kérdésem... Értem hogy hogyan működne kettő vagy három szállal, de nyolccal vagy tizenhattal...? Hogy oldod meg a szál hajtó tengelyt? Nem lesz nagyon hosszú és az nem okoz problémát?

Jó lenne egy videót látni erről.

0i8bkxjf4

Miért számít ha hosszú? a tengely vége kap egy csapágyat szt csókolom, de még akár közbe is lehet felfűzni.

keri

Minek ha léptető motor hajtja? [#vigyor]

keri

Amúgy lehet ja. Ilyen méretben kényelmesen.