Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

z4j3c8isg

Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumon, azonban lassan két éve foglalkozom 3D nyomtatással egy Wanhao I3 gép segítségével. Ez idő alatt sok tárgyat sikerült nyomtatnom, amiket a lehetőségeimhez mérten próbáltam minél jobban dokumentálni. A projektek publikálásához létrehoztam egy weboldalt amelynek blogját folyamatosan próbálom majd frissíteni.

Amennyiben megnéznétek az oldalt, a www.solidify.hu  címen illetve facebookon is elérhetitek.

szf

vezérlőm nincsen de DC servok vannak rajta. SMC vezérlő szépen viszi a motorokat.

vjanos

Találtam egy (számomra) érdekes videót.
Valami régebbi konferencia előadás. A pasas egy epson tintás nyomtatófejet mókolt át, hogy viasszal működjön.

Ő csak nyákra akart maratható rajzolatot, de ezen az elven 3D nyomtatni is lehetne viasszal, illetve XYZ DaVinci-féle szines 3D nyomtatáshoz is köthető.

3vv2btrhv

A VIASZOS NYOMTATÁS ENGEM ÉRDEKEL !

xmkwac9

Sziasztok!
Használja(ta) valaki a G92-es parancsot a Marlinban? A Z pozíciót korrigáltam 1-2 tizeddel, ha kellett. Valahogyan az újabb (pl. 1.1.8-as) Marlinnal már nem úgy működik nekem, mint korábban. Hibát nem ír ki, csak mintha nem lenne hatása. Beírom, hogy G92 Z0.2 és minden marad a régiben. Van valakinek tippje?

0bn8uxmw

Duett Wifi jó lenne hozzá ha servók tudják a step/dir-t.
DuetWifi
Van hozzá leírás is:
Scara RepRap FW  
Jó a te Scara-d komolyabb de itt van működés közben:

szf

A servok tudják a step/dir-t de ez a DuetWifi-t annyira nem ismerem.
Talán van itt valaki aki ismeri és tud segíteni , ha esetleg beruházok egy ilyenre.[#vigyor0]
Bár még a robotot is elő kell vakarnom.

Sys_m

Szaisztok simpli-Fi ben hol lehet beállítai, hogy egy egyenes (extrudert feltöltő) kezdő csíkot nyomtasson a nyomtatás megkezdése előtt.

Köszi.

sastas

Valószínüleg tudunk segíteni. Én mondjuk egyet már beüzemeltem ;)

sastas

Tehát nem Skirt-t szeretnél(egy vagy két körvonal a tárgy körül), hanem egy vonalat a tálca egyik szélén?

Sys_m

Szia, igen, a videóban is látszik, ezt a simpli generálja.

Sys_m

szf

Nini egy gondolat olvasó....

Sys_m

Egy vastag csík, nem az első réteg vastagságában/magasságában a fej elő öblítését/átmosását és a csúcsra ráragadt anyagot szedi le, pucolja ki. Az előző fotókon látszik az egyenes vonal meg a skirt/szoknya is.

sastas

Szerintem csak írt egy starting scriptet manuálisan, hogy kinyomjon valamennyi anyagot. Valahogy így:

G28
G0 X0 Y0 Z.4
G1 X50 E50 F800
G92 E0