Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Dakota25

...átméretezéssel multifunkciós - álmosság, szótlanság, nagyothallás, székrekedés esetére is.

vjanos

Kidwick

Üdv!
Nem értek hozzá ezért kérdezlek titeket.
Mennyiért lehetne beszerezni egy olyan nyomtatót  amivel kiskereskedelmi szinten lehet dolgozni kb 300x300x400 vagy hasonló munkaterületű 0,01 mm precizitású gépre gondolok kb napi 6-8 órás üzemidővel és milyet érdemes gyárit vagy építettet? Illetve ezek a nyomtatók csak dísztárgyakat állítanak elő vagy van olyan anyaggal dolgozó gép ami pl használható használati tárgyakat készít Pl. egy késnyél vagy egy műanyag fogaskerék stb? Ja és akkor már érdekelne egy hozzá használható 3D szkenner ára is.
Hozzáértő válaszaitokat előre is köszönöm!
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

Devecz Miklós

A méret és az üzemidő nem lenne probléma, de a 0,01 mm-es pontosságot felejtsd el.
A sorozatgyártást is felejtsd el, a nyomtatási idő jelenleg még igen tekintélyes, egy kisebb darab is néha több órát vesz igénybe.

rf63unrk7

A három kívánságból, kettőt bármikor. Gyorsan, olcsót és jót problémakör. Lehet gyorsan és pontosan is nyomtatni, csak kurva drágán. Pl hologrammos nyomtatás műgyantába.

3vv2btrhv

Hú engem a téma érdekelne , mit akarsz nyomtatni ? Szkennelés , nyomtatás mind a kettőt művelem .

Kidwick

Nem tömeggyártásban gondolkodom, hanem spéci alkatrészek, egyedi tervezésű ,kialakítású játékok. Vannak ötleteim.
Merre vagy helyileg?
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

3vv2btrhv

vjanos

Na ez aztán egy furcsa jószág: Robotdigg Scara

Devecz Miklós

Ezért kár volt megépíteni, nagyon rossz minőséget produkál.
Amikor a Scarát megépítettem, viszonylag nagy áttételű, "kottyanásmentes" motorokat használtam, de azzal sem lehetett jó minőséget előállítani, félre is tettem. [#wave]

szf

Véleményed szerint Sony scara robot karral jó lehet?

Devecz Miklós

Program kérdése, csak felesleges egy viszonylag drága robotot ilyen célra használni.

zozo

Nehéz a scarához olyan vezérlő progit találni, ami képes azonos sebességgel mozgatni a "szerszámot" minden irányba.

A Marlin is csak próbálja tartani a sebességet a síkban, de hullámzó. Gondolom ez okozza a nyomtatás minőségromlását.

szf

Kár.Azt hittem, hogy maga az épített szerkezettel van a probléma.

sastas

Egy robotkarral tudsz nyomtatni, szerintem elfogadhatóan, ha van a vezérlőjéhez gkód feldolgozására is képes programkiegészítés. Ez mondjuk egy ABB robot esetén valami 1000 euró, csak a szoftveropció gkódra.
Határozottan nem éri meg. Egy épített scara vagy delta robotot, mondjuk a duet ethernet vagy wifi szerintem kényelmesen el tud látni, legalábbis a delta kinematikát valós időben tudja számolni a 32 bites procijával.