Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

No, ezért vagyunk itt hogy az ilyen problémákat megtárgyaljuk és megosszuk egymással a tapasztalatokat.

Valóban nem minden esetben jó a hűtés, főleg amikor felhajlásra hajlamos a munkadarab. Pl. ez amit most mutattál, valószínűleg én sem használnék.

Viszont amikor van kihajlás, pl. annál a légterelőnél, ott kifejezetten hasznos, még úgy is hogy sikerült szépen beállítanod hűtés nélkül is, de a függőleges falaknál is szebb lesz, ha a forma engedi.

Másik hogy nekem inkább egy nagy felületű enyhébb légáram vállt be. Simán a ventilátor magában fúj nálam, nincs semmi légterelő. És alapból 50%-os teljesítményen hajtom, bár én direkt egy nagyon bika ventilátort raktam oda. Kisebb légszállításúval volt nekem is folyamatos 100%-on, de így az extrém kihajlásoknál lehet még feljebb tolni. Legjobb ha két oldalra rak fel az ember, de tervezési hiba miatt nekem csak egy oldalra lehet. Úgy forgatom a munkadarabot, hogy a kihajlás a venti felé nézzen így elég egy is többnyire.

Az első mm-en meg nem kapcsolom be simán. Tiszta üvegre nyomtatok 60fokon. Mosogatógépben szoktam tisztítani amikor már romlik a tapadás, és nyomtatás előtt még hidegen 20%-os ecettel és tiszta új papírtörlővel törlöm át. Ezzel a módszerrel annyira tapad, hogy ha nem hagyom kihűlni, hanem fel akarom venni feszegetni a munkadarabot, darabokat tép ki az üveg felületéből.

3vv2btrhv

KechUp , én is vele dolgozom , de sokan köpködik !

kijy8hc3f

Üdv,Mindenkinek.
Továbbra is eladó egy legújabb fejlesztésű 3D scenner, alkalmas tárgyak és teljes test scennelésre is. Ára 110.000 Ft.  SD kártyán van a  scannelő szoftver több európai nyelven (magyar nem), és a 3D rajzoló, szerkesztő, javitó feladatokhoz való szoftver. Az én számítógépem AMD procesorral szerelt, de ennek 4 dik generációs Intel Core i5 kell. Én nem tudtam ezeket a hardver igényeket, sajnos most nem tudok számítógépet cserélni. Aki hozta Hollandiából bemutatta, tetszett amit varázsolt vele, sajnos én fel sem tudtam telepíteni a szoftvert.

Tipus XYZ 3D scanner 3 SH 10. Forgalmazó: XYZ Printing Netherlands BV. Vagenmacherstreat 7. 2984 Ridderkerk NetherlandsNetherland,
EU. XYZ printing.com. Gyártó: Made in Tailand.

Mindent ide írok amit tudok róla, hardver és szoftver igény:

Operation voltage: DC5v = 0,6A USB3,0 3W MAX
Operation system: Win 8.1 and above (64 bit)
Minimum hardver: 4 th Generation Intel Core i5 prodessor (PC)
DAte interface: USB 3,0    Ram: 4 G

Scan Size m (Wx,Dx,H). Min 50*50*50 mm, Max 1000*1000*2000 mm.
Scan resolution 1,0-2,5 mm

Minimum system requirements for full Body Scan:
NVIDIA GeForce GTX 750ti with 2GB VRAM (Desktop)
NVIDIA GeForce GTX 840m with 2GB VRAM (laptop)
https://www.youtube.com/watch?v=jqQG913fLk8

3htrurwv

A jó minőségű nyomtatószálakat gondolom adalékokkal optimalizálják, hogy még kezesebben működjenek. PLA-ból is többfélét gyártanak. A szinezőabyagok is elviszik a tulajdonságokat. Csak hogy egy magyar gyártót említsek a herz féle old line narancs szín 160 fokon már jó. Ugyancsak náluk az új fekete a 195 fokot szereti az én gépem kijelzője szerint. Van aki lejjebb 220-at írt pla-ra, azt első hallásra én is sokallom. Ezért is írtam, hogy új szálat mindig érdemes az adott gépen tesztelni. Ha lp elb*szom a firmwareben a thermisztor beállítását, akkor elégé más adatokat fogok a kijelzőn látni, de egy szál hőmérséklet teszttel azért vígan tudnék úgy is nyomratni.

i0ief5xw5

Valószínüleg nem szedik le hozzá a kiegészítőket azért köpködik, vannak korlátai de nekem megfelel és egyszerű használni,mint szerszámkészítő hiányolom a századpontos mérési lehetőséget belőle.

Devecz Miklós

Elkészült a Cura 3.1.0 fordítása.
Már csak az ellenőrzés van hátra.

i0ief5xw5

Üdv.

A régebbi verziókhoz is van fordítás, és le lehet valahonnan tötltni?

Devecz Miklós

Nincs hivatalos fordítás.

i0ief5xw5

[#rinya]Azt hittem le lehet valahol tölteni, pont emiatt nemhasználom a Curat mert nem tudok Angolul és igy macerás beállitanom[#confused]

3vv2btrhv

Neked mid van PlugIn-ból ?

i0ief5xw5

3D nyomtatáshoz van piungin pl tudok STL fájba menteni,4-5 plungint töltöttem le hozzá.

i0ief5xw5

3D Prin service, 3D Printing Extension, MakePrintable 3D Mesh Fixer, STL import & export.

i0ief5xw5

Nem tudom ismeritek e a SUNLU filamentet ma teszteltem miután reggel meghozta a GLS, 4990 1Kg belőle  tökéletes minőség simán a hotbed-en lévő üveglapra rátapadtt pedig csak papír zsebkendővel töröltem le.
Nyomtatás után is megtartja a színét, jó szilárdságu, PLA-hoz megszokott zsugorodás, 190° fej és 55° munkalappal  zöld, piros, narancs szineket teszteltem, tökéletes alapanyag megéri az árát.

itt rendelhető.
Bővebb link

keri

xmas75

Most találtam és gondoltam, hátha valakit érdekelhet a nyomatok készítése öntési forma céljából.
WAX FILAMENT