Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Ilyen kondit beszúrsz a termisztor bemenetek csatlakozójába felülről a Ramps panelnál párhuzamosan.
Ha megjavul ettől, akkor az ecsetelt probléma áll fenn !

000000000

Ha arduino ide beforditota a hex akor azt xloader is feltöltheted mégára...
az uj arduino ide már kényes feltötéskor ha a saját terminálja is nyitot a kezelendö mcu nál...

000000000

Hidegisd a szenzort kondival amit pál is ajálot a digitális zavaroktol... zaj (tüskék felharmonikus) a mega ki is fagyhat anyira betehet neki![#integet2]

jexz0yez

Szereztem gyorsan ilyen kondit. Este tudom kipróbálni, addig is köszönöm a segítséget, remélem ez lesz a probléma és ez meg is oldja.
Ha így van, akkor ez egy végleges megoldásnak meg is felel?

Ha kipróbáltam beszámolok az eredményről!

szf

Honnan tudom letölteni az új Marlint?

jexz0yez

szf

jexz0yez

Nos, kipróbáltam a javasolt kondis dolgot és sajnos a hibát nem szüntette meg.
Viszont töredelmesen be kell, hogy valljam, azt hiszem tegnap benéztem, és nem a fej hőmérséklete játszott velem, hanem az asztalé. Nem tudom mennyit számít, hogy melyik adja a fals értékeket a hibakeresés szempontjából, de amikor ma teszteltem a kondis dolgot, akkor döbbentem rá, hogy a bed hőmérséklete az ami ugrál.
Azért rakok fel egy képet arról, hogy hogyan is applikáltam be a kondit a csatlakozókhoz (végül már raktam a bed és a fej termisztor csatijához is). Ha félreértettem és nem jól csináltam, akkor ne tartsátok magatokban! (1.kép)

Lefotóztam azt is, hogy a Simplify grafikonja hogyan mutatja ezeket a kiugró fals értékeket. (2. és 3.kép)

Illetve ha épp olyan résznél tart a nyomtatás, ahol simább, hosszabb egyenes vonalú mozgások vannak, mint pl alsó kitöltés, akkor egész sokáig tud fals érték nélkül menni.
Erről is csatolok egy képet, amin viszont látszik, hogy a fej hőmérséklete is stabilan pár fokkal a beállított érték alatt van. (4.kép)
Ezt sem értem miért lehet...

Szóval ha valakinek még van valami ötlete és tanácsa, akkor azt kérem ossza meg!

xmkwac9

Szia!
A mozgással kapcsolatos összefüggés miatt szerintem itt valami kontakt hibáról van szó: megtört vezeték, levált forrasztás, kilazult sorkapocs. Ha a termisztorod érvéghüvellyel van a vezetékhez rögzítve nézd meg, nem tud-e csúszkálni benne. Nekem is volt egy ilyen hibám: egy sorkapocsból kijött egy tüske, ami be volt forrasztva a panelba. A sorkapocs teste és a tüske néha nem érintkezett, általában a gyors mozgásoknál. Magyarul selejtes volt a sorkapocs (valami leértékelt Lomex-es darab).
Üdv,
Péter

jexz0yez

Köszönöm a tippet, végig is fogom nézni a gépeket, de pont a többes szám miatt nem gondolom, hogy ilyen bajról lenne szó, mivel több gépnél jelentkezik a probléma. Az első épített gépemen is és az újonnan épülő, hasonló felépítésű, gépeknél is. Az újonnan épülő gépeknél már az új Marlinnak kezdtem el dolgozni és azoknál rögtön ki is jött ez a hiba.
A régi gépem pedig addig amíg a régi Marlin volt rajta, addig soha nem állt le Thermal Heat Runaway problémával. Ahogy rákerült az új Marlin, az is elkezdte ezt a hibát produkálni.

Nem hiszem, hogy maga a Marlin lenne a rossz, csak sztem lesz vmi olyan felépítésbeli probléma a gépeknél amire az új Marlin érzékenyebb mint a régi, ahogy ezt Pál is mondta. Csak sajnos a kondis megoldás nem hozott javulást (ha egyáltalán jól csináltam).

Arra kellene rájönnöm, hogy mi az a hiba, ami ilyen jelenséget tud produkálni. Milyen kábel zavarhat milyen kábelt stb.

A régi és az új gépek asztalfűtésének felépítése is különbözik. A régi sima PCB fűtőlapos SSR néllkül, Az újak pedig szilikon fűtőlaposak SSR-el vezérelve.

93kiabn5v

Sziasztok. Sok kihagyás után megint akadt némi időm. A ramps cserés volt a nyomtatóm ki is cseréltem. Valami árulás van mert hiába adok rá tápot az LCD panel be se kapcsol ha USB tápot adok neki a Mega- ról a panel bekapcsol a rampson is villog szépen a lámpa. Csatlakozon megvan a 12V vannak kötve rá ventik azok mennek. Valakinek ötlete? Több ramps is ugyanezt csinálja magyarul semmit. Köszönöm

000000000

Az 5 volt meglétét ellenőrizd a Ramps panelen

93kiabn5v

Nyilván nincs meg mert semmi nem villan fel sajnos csak nem tudom miért

xmkwac9

Hmm, érdekes. Mi a régi jó verzió és mi az új verzió?
Egyébként tegnap nekem is volt furcsa leállásom. v1.1.5-ös Marlinnal jött elő, amit már szeptember óta használok. A fej hőmérséklete egyszer csak elkezdett esni, majd jött a PRINTER HALTED hibaüzenet. Következő futtatáskor minden rendben volt, kb. 2,5 órás volt a nyomtatás.

93kiabn5v

Az Arduino is döglött volt azért nem volt jó. Mondjuk azt nem értem a PC miért ismerte fel.