Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

És, itt jönne képbe a 3D scanner, hogy a feltöltött saját modell, "élethű "(is) legyen.[#nevetes1]

h45wyjwrn

h45wyjwrn

Valaki esetleg tud véleményt tapasztalatot írni Sense 3d scenneről?

keri

Szerintem a "digitalizálás" topikban jobbak az esélyeid.

jexz0yez

Erre a témára még valakinek esetleg tipp vagy tanács, hogy mi okozhatja a hibát? (infó a lentebbi hozzászólásokban)

Sajnos nem oldódott még meg, csak időm nem mindig van vele foglalkozni.

Nagyon kíváncsi vagyok most már, hogy mi okozhatja a dolgot és el sem hiszem, hogy csak én találkoztam eddig ezzel a jelenséggel. Google sem segített, vagy nem tudom, hogy hogyan kell rákeresni.

000000000

Próbáltad angolul információt keresni? Úgy néz ki mintha többeknek van problémájuk a Simplify3d használóknak. Én azt soha nem próbáltam ki, de lehet hogy az okozza neked? Próbálj ki egy más programot. Én Repetiert használom semmi probléma nincs vele.

Itt is van egy hasonló hiba...

Ha még nem próbáltad akkor próbáld ki a hűtő ventilátort kikapcsolva.

i0ief5xw5

A Simplify3d nálam se akart rendesen működni valamiért úgy hogy én is a Repetier-re váltottam a PLA-hoz ne használj tárgy hűtést ne tesz jót neki tapasztalataim szerint főleg rossz minőségü PLA-nak én altalában 215°-os fejel és 70°-os munkalappal nyomtatok.

keri

??? PLA kifejezetten szereti a hűtést. ABS amihez nem kell és a hőmérsékletek is inkább ehhez passzolnak amiket írtál.

200 fok fej, 50-60fok asztalal nyomtatok. Persze lehet nem pontos a hőmérőd és neked is ennyi.

Használjátok a CURA3-ast, durván szebb lesz az nyomtatás mint bármivel eddig.
Nekem működött a Simplify3D is, szépen is nyomtat bizonyos dolgokat, de körülményes, szóval ritkán használtam, bár egy elég régi változatom van.

sastas

A pla nálam is 215-220/60 fokot szeret. Én S3D 4.0-át használok.

3htrurwv

Nem érdemes nyomtatási hőmérsékletekről beszélni több dolog végett sem:
1, a hőmérő szenzorok nem igazán kalibráltak, nagy eltérések lehetnek a különböző gépek hőmérséklet kijelzései között.
2, a nyomtatószálak nyomtatási hőmérsélkete gyártónként és színenként is más és más

A fentiek miatt minden szál ideális nyomtatási hőmérsékletét érdemes letesztelni az adott gépen.

Egy biztos a PLAt egy kisebb tornádóval érdemes hüteni, úgy lesz a legszebb a nyomat.

i0ief5xw5

Az lehet hogy csal a hőfok érzékelőm, de nekem tárgy hűtéssel még egy ertelmes darabot nem sikerült nyomtatnom ez tuti vagy felvált vagy elvetemedett,és csak PLA-t rendelek, tegnap is rendeltem 3kg 16270ft szálitással együtt.[#taps]

A következő nyomtatóm alkatrészeit most keztem tervezni, itt tartok vele.[#vigyor]

i0ief5xw5

Pl hűtés nélkül!

s7manbs8

Ez nagyon jól néz ki így.

keri

1. Ez igaz. Oda is írtam, hogy eltérhet. Én megmértem hiteles műszerrel. A szenzor 1 fokon belül van, de a melegítés helye és a szenzor helye között sem szokott 5foknál nagyobb eltérés bekövetkezni.
2. Ennyire nem. Vagy az már nem PLA hanem valami kevert anyag. 190 és 210 között használható a PLA 215foknál már ég, de minimum trutymákol. Én 200/+-5 fokkal szoktam használni, enyhe hűtéssel.
PET-G-nek meg ABS-nek kell a magasabb hőmérséklet, és azoknak a hűtés sem tesz jót annyira, mert bár szebbek lesznek de a réteg tapadás romlik.

keri

Szóval oda akartam kilyukadni hogy érdemes a hőmérsékletről beszélni, mert kezdetben én is elég szélsőséges tartományban véltem jónak, nehezítve az életemet, viszont érdemes tisztában lenni a rendszerűnk pontatlanságával.