Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

win az usb chipig látt csak utána az arduinoval mivan csak kérdez/ felelek derül ki irás/ olvasás...

93kiabn5v

A repetier is ment még rajta szépen. Na mindegy valami megdöglött rajta :)

000000000

Az arduino panelen elvillant az 5 volts stabilizátor.
Fő okozója a fordítva feldugott végállás kapcsoló.
Cseréld ki és jó lesz !

jexz0yez

A régi 1.0.2 az új pedig 1.1.6 azt hiszem. Hol lehet ezt amúgy pontosan megnézni?

xmkwac9

A forrásfájlok között a Marlin/Version.h-ban biztosan megtalálod a verziót. SHORT_BUILD_VERSION -re keress rá.

93kiabn5v

Köszi. Valami más okozhatta mert a komplett ramps -ot mindenféle kábelváltoztatás nélkül rányomtam egy másik Mega-ra és ment. De a cserét mindenképpen megpróbálom, köszönöm.

0i8bkxjf4

Ugyan így jártam én is, elpukkant a feszabályzó leszedtem egy nano ról már ment is mint a kisanygyal

000000000

Nem a Ramps purcan ki hanem az Arduino-n az 5 voltos stabilizátor !
Ramps modulon nincs is stabilizátor. ( 5 voltot az Arduino paneljáról csórja le )  
Ezért nem is csodálkozom, hogy az Arduino csere megoldotta a hibát. [#nevetes1]  
Sajnos ha bármi zárlat keletkezik a Ramps modul 5 voltos részén ennek a levét az Arduino issza meg.
A képen szerepló limit switch fekete csatlakozóját elég fordítva feldugni és az lesz első és utolsó kapcsolása az arduino panelnak, illetve az 5 voltos stabilizátorának.

A

0i8bkxjf4

Amikor asztalon usb ről tápolva még csak forráskódba állítgattam a végállás kapcsot akkor ha fordítva volt rádugva kapcsolásnál csak úraindult.
Bent a helyén 12v ról tápolva már csattanásvolt a vége. [#vigyor3]

keri

Én is tettem fel fordítva, de nekem nem purcant ki.
Sőt nekem most is csak egy szimpla mikrokapcsoló van rákötve, 2 dróttal minden kínai kiegészítő nélkül.
Nem állítom hogy nem lehetséges amit mondasz, csak azt mondom hogy nekem nem direktben kapja az 5V-ot az ENDSTOP kimenet. Elvileg van ott egy felhúzó ellenállás, így nem tud túl nagy áram kialakulni, akkor sem ha rövidre van zárva a táp és az érzékelő. Bár nem emlékszem hogy van bekötve nekem, már olyan rég volt, de nekem attól füstölt el amikor valamelyik AUX csatlakozó tüskét megszikráztattam véletlenül egy drótdarabbal.

keri

Mondjuk nézem a Ramps kapcsolási rajzát elvileg direktben kapja tényleg a villanyt, szóval akkor a kapcsolóból hagyták ki az ellenállást.
Nálam a Vcc-és jel vezeték között van a kapcsoló minden nélkül, GND-t kihagytam.

000000000

Miről beszéltem ?
A hozzá kapható végállásról ami 3 vezetékes !
Azt ráteszed és 12 vagy 24 voltról táplálod akkor a VCC/VDD összezárása végez az arduino panelen az 5 voltos stabilizátorral.

Mellékelt ábra a végállásokról is !

sastas

Mert kihagytad a GND-t. Én is, így nincs is gond. De ha 12V-ot adsz a rampsnak, és abból csinál 5V-ot az ardu, akkor egy rövidzár az 5V-os oldalon pukkantja a stabkockát az ardun, és sajnos pont ez történik ha a pál által linkelt dolgot fordítva rakod fel. Volt már hozzá szerencsém. És imádom, hogy rampshoz szinte egyik csati sem polarizált, de amelyik igen, ahhoz legtöbbször a kinai fordítva rakja fel a tüskét, hogy biztos rossz legyen :/

0i8bkxjf4

Sziasztok kb 1 hete elindultam én is a saját építésűmmel.
Marlin 1.1.6 mega250 ramps1.4

Itt vannak fenn képes és videók róla

A következő lenne a problémám:
Amikor kifelé növekszik a test elég bénán építi fel és mindig felhajlik a széle.
amikor már csak felfelé vagy befelé változik test ott szépen nyomáz.

mi okozhatja ezt?

Dakota25

mi okozhatja ezt?

Az alátámasztás hiánya?
Két szomszédos réteg közt ne legyen a fúvókaátmérő felénél nagyobb túlnyúlás, mert ez történik. (Híd az más eset, ott egyenesen húzza a szálat ponttól pontig.)
A rétegvastagság csökkentésével javul a dolog geometriája.
Nyomathűtéssel kombinálva tovább javul az eredmény.
Ha ez is kevés, lehet alátámasztani, de csak végszükségben.
A legjobb úgy tervezni a darabot, hogy jól nyomtatható legyen.