Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

85zduwmua

Szerintem csak úgy, mint a többi automatikus szintezőnél... gcode elejére G28, majd G29, az utóbbi a szintezés, és az alapján lesz a Z offset.

85zduwmua

Csak figyelj a sorrendre, mert a G29-et a G28 mindig nullázza. Szó volt róla, hogy változtatnak ezen a marlin-ben, de még nem olvastam róla, hogy megtették volna.

i0ief5xw5

Köszönöm a gyors választ, szuperül működik[#eljen][#taps]

xmkwac9

Szia!
Megosztod velünk, hova/hogyan építetted be a piezot? Ha tudsz, légyszi tölts fel róla fényképet! Köszi!

i0ief5xw5

Szia,

Nem sokat variáltam vele a simán a hotbed tartó lapra tettem a piezót, ugy hogy két helyen alá támasztottam két vékony műanyag darabbal, aztán a piezó közepére még egy darab műanyag erre tettem egy z alakú acél lemezt ami hozzá ér a hotbed hez, átloba két sarok alá, probáltam több méretű piezót a 27mm-es lett jó.

Szoval valahogy igy!

3vv2btrhv

i0ief5xw5

[#vigyor3]A egyszerüség híve vagyok, lehet tovább fejleszteni.[#vigyor3]

balika

helló

Craftbot szerelési segítséget szeretnék kérni, máskor is szedtem már szét a nyomtatót,és most sem csináltam semmit másképp, egy kis karbantartás volt,és levettem a Z tengely léptetőmotorját, viszont mikor összeraktam, Z irányban,nem áll meg a végállásnál...
Annyit még hozzáfűznék,hogy nem home pozícióban volt a tálca,meg frissítettem a firmware-t is..

xmkwac9

Köszi az infót! Én is megpróbálom megépíteni. 5V-ról működik az LM358? Gondolom a GND és az O_IN közé kell a piezo-t kötni. Ez ugye a piezo deformálásakor impulzusszerű jelet ad?

i0ief5xw5

A ramps1.4 röl kapja az 5Voltot és ahogy írtad a GND és o IN közé megy a piezó, én a z alaku lemezt egy  0,2mm vastag hézagoló lemezböl készítettem.[#eljen]

wtwpbr0re

A piezo erdekes, kettos tulajdonsagu alkatresz. Ha feszultseget kap, alakot valtoztat. Ezert kitunoen hasznalhato frekvenciak mechanikus kozvetitesere, pl hangsugarzo, ulrahangos moso.
Ha alakvaltozas eri, akkor az erovel analog modon feszultseget ad a kapcsain. A feszultseg addig all fenn ameddig a valtozas tortenik.
Mivel keramiarol van szo, termeszetesen megvannak a korlatai, de ugyes mechanikaban nagyon komoly erzekeloket lehet vele epiteni.
Erdemes a rez-lemezes tipust hasznalni, az mechanikailag elegge sokmindent kibir. Az erzekenyseget kitunoen lehet stabilizalni, ha a teljes rezfeluletet egy kb 1mm vastag hab alapu ketoldalas ragasztoval rogzitjuk.
A keramiafelulet nyomasra lehet hasznalni az ontapados muanyag keszulek-labakat.

balika

helló.
megoldódott,a kapkodásnak sosincs jó vége, mot már nyugodt fejjel visszagondolva,emlékszem a pillanatra,mikor lehúztam a végállás kapcsolót,csak rossz helyre dugtam vissza! :S

morvfer7

Szeretnék tanácsot kérni!
Most ismerkedem a 3D scanneléssel, és első körben szeretnék egy kisebb scannert építeni.
Az volna a kérdésem, hogy a Ciclop scannert érdemes megcsinálni, vagy van valami más tanuló alternatíva, ami ár-érték arányban megfelelő lenne?

keri

vjanos