Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Kb. ennyi. Itt a lehetséges probléma csak azzal van hogy a bütykös tengelyt direktben hajtja a motor, és sok rugónál lehet hogy már nem tudja megmozdítani.

i0ief5xw5

Szerintem egy ilyen áttéttel kiküszöbölhető.

keri

Persze, megoldható, csak jobb lenne, ha nem kéne, mert szeretem az egyszerű konstrukciókat.
Ezt majd a próbák eldöntik. Egy fejlesztési folyamat nem 2 nap...főleg nekem nem [#vigyor]

zozo

Néha benézek ide, jó az elképzelésed, érdemes lenne még gondolkodni rajta.
Vagy:
-Tedd fel a youtube-ra, mint tervezetet, várjál egy-két hónapot és rendeld meg a készet Kínából[#nevetes1]

keri

Eredetileg gondoltunk rá, hogy pénz legyen belőle, de ahogy te is mondtad, Kínával szemben esélytelen. Inkább publikus lesz, így némileg ki lehet szúrni a sárgákkal, ha házilag is könnyen gyártható [#hehe]

i0ief5xw5

Üdv,

Egy problémám akadt a nyomtatómmal ebben kérném a segitségeteket,három napja felszereltem egy kapacitiv szenzort a nyomtatómra, sikerült beállitani, nyomtattam is vele jó pár dolgot, de tegnap mebolondult végig csinálja a bed levelinget és amikor elérte a hőfokot a bed és a fej  elidul a bed közepe felé és beleszánt, még szerencse hogy van egy plusz lemez rajta mert dobhattám a bedet, mi lehet a baj?
G28
G29 benne van a Repetier-Host-ba.
A segitséget előre köszönöm.

85zduwmua

Nagyon ritkán nálam is előfordul.
Még nem jöttem rá az okára, de néha makacsul "elmászik" a Z offset a beállítotthoz képest. Első alkalommal rengeteget terápiáztam, hogy be tudjam állítani, mire rájöttem, hogy csak a restore failsafe - reset -load settings oldja meg a problémát.

i0ief5xw5

Köszönöm a gyors választ.[#eljen]

a6jjmdek4

Sziasztok!

Köszönöm hogy köztetek lehetek a Fórumon.
Először engedjétek meg hogy had kezdjem egy kis ide vonatkozó bemutatkozással.

Évek óta szemeztem a 3d nyomtatás világával, olvasgattam, tervezgettem, hogy építek egy gépet, de aztán mindég elmaradt.
Most hosszas olvasgatás után úgy döntöttem, hogy beruházok egy Anet A8-as kit-re. A kit-et sikeresen össze is szereltem a karácsonyi ünnepek alatt.
1/2 upgrade-et már megejtettem rajta (Fet-es asztalfűtés, 30A táp)
Legnagyobb meglepetésemre elsőre sikerült hiba nélkül nyomtatnom egy SHIA szobrot a gép mellé adott SD kártyáról.
Herz-es 1.75-ös PLA szálat használok. Cura 14.07-el.

Elég új nekem ez az asztal beállítás, viszont amit észre vettem, hogy ha nem nyúlok semmit az asztalbeállításhoz és a Platform Adhesion Type-ra Brim-et állítok akkor olyan mintha a szál a nozle-re tapadna, mintha közel lenne az asztal. Aztán egyszer csak az első réteg közepénél elkezd az asztalra tapadni, de a felrakódott mocsok felszedi a vonalakat.

A papíros asztalbeállításos ellenőrzésem ellenére.
Viszont, ha nem nyúlok semmit az asztalhoz és Raft-ra állítom a Platform Adhesion Type-ot akkor már az első mm-ek is rendesen tapadnak az asztalhoz. Így 10 ből 10 nyomtatás sikeres, és nem állítok az asztalon.
Viszont igy sokkal több a nyomtatási idő, viszont minden nyomtatásom jó lett még így! A Brim beállítással jártam úgy, hogy megtapadt és később elvált a laptól.

A hőmérséklet beállítások :
Extruder : 200 C
Asztal : 50 C
Layer Height : 0.2
Shell thickness : 1.6
Print speed : 30 mm/s
Bottom /Top Thickness (mm) 1.2
Fill density (20)%

Fehér festő maszkoló szalagot használok 2 nyomtatásonként cserélem.

Az expert beállításoknál a Skirt-nél levő paraméterekkel játszottam korábban, de ha jól értem akkor a RAFT-nál nincs jelentősége.

Köszönöm előre a segítséget tippeket.
Bocs a hosszúra sikeredett leírásért

by Hunber...

keri

Hát a nyomtatás már csak ilyen. Sokat kell játszani a beállításokkal, főleg az elején amíg kitapasztalod.

PLA-val legjobb szerintem öveglapra nyomtatni.
Mosogatógépben 70 fokon elmosom, és úgy tapad hozzá, hogy az üveg előbb eltörik minthogy elengedné az anyagot.
Raft-ot jó rég nem használtam :)
Szerintem érdemes beállítani az asztalt, de ha jó a gép, akkor az nem szokott elállítódni. Legfeljebb néha rá ellenőrzöl.

Ha nem tapad, akkor próbálkozz más vastagsággal.
Meg a tárgyhűtő ventit ne járasd az első pár mm-en, és utána is csak a sükséges mértékben, mert nagyobb tárgyaknál a túl gyors hűtés miatt is feljön.

Asztal hőmérséklet inkább 60-70fok.

a6jjmdek4

Hát nem egyszerű az biztos.

Viszont nem hagyott nyugodni és megnéztem a Gcode-kat.
Raft:G0 F3000 X57.87 Y59.39 Z0.30
Brim:G0 F3000 X94.37 Y98.48 Z0.20

Itt van a kutya elásva....

Miért kezd 0.3-nál a Raft ?

Illetve hol tudom azt mondani a Brim-nek is hogy 0.3-nál induljon ? Értem, hogy 0.1-el el van az asztalom szintje állítva, de olyan szépen nyomtat Raft-al és csak 0.1 az eltérés...

baltech

Az első réteg vastagságát (távolságát az asztaltól), az:Initial layer height -tal tudod beállítani.
Az alapértelmezés 0.3mm.
Próbáld meg kisebbel hátha jó lesz.
Nekem akkor szokott feljönni, ha elállítódik az asztal, de beállítás után álltalában megjavul.
Én is a 70°C-os asztalt prferálom.
Én üveglapon nyomtatok, közvetlen nyomtatás előtt szintelen lakkal lefújom(leködölöm) az üveglapot, ez nekem bevált, egyedül a nagyobb méretű ABS sarkai szoktak felpöndörödni, de ez szerintem másnál is így van.

a6jjmdek4

Sikerült beállítanom az asztalt.
Igy mar sikerült Brim-el is nyomtatnom.

Viszont most felraktam egy Induktív érzékelőt a motor mellé a Z endstop helyett, ki akarom bróbálni vele az Auto Bed levelinget. De kicsit elakadtam.

Marlin 1.1.8-as firmware-el.
Hát nem annyira egyszerű mint előre gondoltam, de szerintem sikerült beállítgatnom mindent fordítás előtt, ami kell nekem.  Viszont ami nem jól működik most, hogy a amikor Auto Home parancs van akkor a Z tengelynél beállított  induktiv érzékelő amikor gyorsabb sebességgel közelíti az asztalt felvillan, utána visszamegy felfele és lassan megint jön lefele amíg ismét felvillan.

És nem marad lent mint a korábbi Mechanikus végállással, hanem vagy még megpróbálkozik egy ismételt ciklussal, vagy felmegy Z:10 poz ba és megáll. Már újra fordítottam a firmwaret lasabb Z home sebességgel, és akkor is ugyan ez van.
Arra gondolok, hogy nem egyezik a két Z koordináta amikor gyorsan és lassan ráfut és feladja. Mit lehet ilyenkor tenni, vagy lehet, hogy más miatt történik....

85zduwmua

Ha sikeres volt az auto home akkor a második érzékelés után Z10-Zoffset magasságra áll be a fej. Egy kicsit másképp működik szondával, mint anélkül.

a6jjmdek4

Szia !

Ez azt jelenti, hogy Z:10-re áll be ha sikeres volt az Autohome ? Tehát nem marad lent mint a kapcsolóval.

Miért lehet, hogy általában utána a kijelzőt "összeszemeteli" karakterek összekeverednek ? Utána ha középső gombot nyomok akkor előjön normálisan, de a fúvóka, asztal ikonok utána nem állnak helyre.

Reggel visszatöltöttem az induktiv érzékelő nélküli MArlin firmwaret és visszadugtam a mechanikus kapcsolót, de akkor lehet újra visrosszakom, ha ezek szerint ez normális működés.