Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

x5izpkum

Gondoltam, hogy nem egy 100ezer Ft-os hobby géppel alkották.
A drágakő utánzatot miből csinálják? (valami átlátszó műanyag?)

000000000

Jó amit mutatál de elérhetö is akkor nem bajlodok a gyártásal gyártatásal... ez észerü igy szerintem...[#vigyor]

pa0n9mw

Üdv
Ezzel így voltam én is, szinte fillérekért megkapható Kinából és fémből, minek szutyakolni otthon  vele :)

keri

Mert jobb mint a látványos, ám de többnyire trehány kínainál?
Mert pár óra alatt megvan, szemben a több hetes kínai kiszállítással?
Mert pontosan illeszkedik arra a helyre ahova terveztem?
Mert egy normális extruder elég drága?

Persze megértem én a lustaságot is [#nyes]

s7manbs8

Szerelem fel épp a fejet ... a téli álmából felébredt a gép. :)

000000000

Nem minden Kínai trehány.
Európában is lehet vásárolni, nem sokkal drágább de nagyon sokkal gyorsabb a szállítás.
Nem minden részét lehet otthon csinálni, venni kell több alkatrészt hozzá (Kínából...???) azokra is kell várni.
Mit jelent "normális extruder" és mi a "drága" neked? Az mindenkinek mást jelent...
Nyomtatás csak pár óra, az igaz, de tervezni is kell, na meg nem mindig jó az első nyomtatás, néha kettőt vagy még többet is kell csinálni. [#vigyor4]
Lustaság készet venni? Biztos vagy benne? Szerintem néha jobb rendelni és várni, mert az időt másra is lehet használni ha pedig időbe rendelsz valamit akkor a várási időt ki lehet jól használni. Na meg ha csinálni akarod akkor már egy gépednek kell hogy legyen. Nincs mindenkinek erre lehetősége.

Mindennek van előnye/hátránya. Én még nem csináltam, de lehet hogy kipróbálom az új gépemre ha nem leszek megelégedve azokkal ami van.

000000000

Tömeg gyártásal nem tudsz versenyezni még egy alkatrésznél sem még magad hasznára sem néha![#nyes]
Nem olcsobb a bérnyomtatás+posta sem és még mindig az is müanyag marad!
Elég sz@rakodni mechanikai+eletronikai+szoftveres nyügökel gép épitésnél pláne elsö nekifutásra...
Kerülöm én is a bonyolitás  (ez nem lustaság)...[#rolleyes]

i0ief5xw5

Én építettem a nyomtatóm, és nekem sincs egy fúrón kivül más gépem kézi szerszámokkal készítettem, kézügyesség kell, gépekkel egy gyerek is megcsinálja!

000000000

Ez megvan valakinek?

3d printing failures book

000000000

Igen, nem bonyolult ha tudod mit hogy kell. Én is az első CNC-met kézi gépekkel csináltam, de beláttam hogy ha jobb gépeim lettek volna akkor jobb lett volna az eredmény mivel kézi fúróval nehéz sok száz lukat fúrni egyenesen/párhuzamosan 15mm-es alumíniumba. Kézi fűrészelésről nem is beszélve... Azóta már több komolyabb gépeket vettem, az utolsó ez: [#taps]

Nagy különbség jó gépeket használni...

keri

Hiába sértődsz meg, gondold át, pontosan leírtad hogy lustaságból veszed [#nyes]
Amúgy minek neked 3D nyomtató, ha ilyen problémáid vannak?
Az első darabot nekem is itt nyomtatták ki.

keri

Hogyne tudnék versenyezni a tömegtermeléssel.
Mire mindenki ráteszi a hasznát, sokkal olcsóbb lesz amit én nyomtatok, mert még a kínaiak is keresni akarnak.
Ezen felül jobb is, mert ha hibája van akkor én kijavítom.
Pár gramm műanyag meg nem drága.

Műanyag rosszabb mint az alu?
Mert szerinted mitől jobb?
Ezen az alkalmazáson, nincs olyan terhelés amiben előnyt jelentene, legfeljebb jobban néz ki.

aks72czc7

Sziasztok!

Van egy 44 darabból álló modellem (mindegyik 278,22x155,96x17mm tábla). Mivel nagyon sok darabból áll, így nagyon sokáig tartana nekem egyedül kinyomtatni.

Ha van olyan akinek van kapacitása és gépe bevállalni, az kérem írjon rám privátban, hogy megbeszéljük az anyagiakat.

Előre is köszönöm! :R

s7manbs8

Van kapacitás.

keri