Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Mondjuk szerintem én 0.5 alá nem nagyon mentem, de van egy fasza fekete színű, mindenálló precíz tollam, csőtoll szerű kialakítással (de nem tűs). Annak nem mar alá. Sőt még alkohollal sem nagyon tudom letörölni. Nem a szimpla Edinges, de azzal is jó nyákokat csináltunk még a lábas alkatrészek korában, bár az tény hogy érzékenyebb volt, nem lehetett végtelenségig áztatni, meg túl meleg vaskloridba sem rakni.

ibudwmwah

Az MKS másolat van meg nekem és a  http://smoothieware.org/-ról valók a fájlok. Most megnéztem amúgy a másik linkről letöltve is de azzal sem jó sajnos.

9a8r3iviv

Nálam nem nyomtatóra van kötve , hanem lézerre ,/tehát másik frimware/ de
nálam is volt ilyen gond , míg a végállás kapcsolókat be nem
kötöttem utána egyből felment , tehát alaphelyzetbe kell tegyed , ami zárt állás , de vigyázz melyik pólust zárod.
Üdv,

000000000

Nézegetem az uj marlin ez támogat lasert is de még nem probáltam menüböl lehet e átkapcsolni 3d print modbol e?
valaki használja kombi üzemodba print/laser?

93kiabn5v

Sima micro swich el oldanám meg a végállások figyelését. Van jelentőssége, hogy a 2 kábel hogyan van a ramps ba csatlakoztatva? Kell valami extra config a merlin be mert egyenlőre nem nagyon akar semmit csinálni sajnos. Amúgy a lézer vágott házba eddig szépen dolgozik a mechanika igaz majd nyomtatáskor derül ki de a tengelyek nem szorulnak, akadnak szépen lehet mozgatni.

PSoft

[#t9p18231#]

Köszönöm mindenkinek, [#worship] olvasom a véleményeket/hozzászólásokat...továbbra is.

93kiabn5v

m119 re mindhárom végállás open ha benyomom TRIGGERED. Elvileg akkor működnie kellene nem?

93kiabn5v

Nem próbáltam még de ha a pronterface érzékeli a kapcsolókat akkor szerintem működnie kellene :)

93kiabn5v

tibs

Sziasztok!

Hozzám került egy Craftboot plus nyomtató és egy nagy problémám van vele.
Nyomtatásnál ahogy húzza a szálat a spulniról akkor előfordul hogy az egyik menet rámegy a másikra és nem tudja húzni az adagoló.
Egy 4-5órás nyomtatást nem szívesen ülök végig viszont az sem boldogít hogy félig se nyomja ki. [#falbav]
Van valami bevált megoldás ennek kiküszöbölésére?

PSoft

Nos...

Első gépként...:)
Azt hiszem, Ő lesz a kiválasztott.
A váz, 6 mm-es akrilból lézervágva.
A váz minden eleme lézervágott/csavarozott, nincs 3D nyomtatott alkatrésze.:)
"X"-en, "Z"-n 9 mm-es  sínek, "Y"-on 12 mm-es sínek.
Kezdem vagdosni a terítéket, aztán majd...
Meglátom mi lesz belőle.:)

szf

Várom a folytatást...[#eljen]

morvfer7

Épp most készülök átalakítani a Prosa I3 klónt, hogy Z tengelyen csak egy motor legyen, felül. Állandó gondom van vele, mert az összes nyomtatásnál elmászik a szint, ez egyik motor kevesebbet megy.

Érdemes lenne építés előtt átgondolni.

Azt még nem döntöttem el én sem, hogy csak szinkronizáljam a 2 trapézorsót, például ahogy itt is van:

Synchronized motors

Vagy egy motor vigye a 2 tengelyt, ahogy itt van:

single motor Z axis drive

Az egy motoros megoldást úgy látom sokkal többen csinálták, több helyen is belefutottam már ilyen átalakításba.

például itt is

PSoft

Köszönöm, most még nem késő![#worship]

Mondtam...kezdő vagyok én ebben a témában.:( :)

A "tervmódosítás",(de szépen hangzik):) a következő:
A "Z" orsókat, hosszabbra hagyom.
Fent a vázon, az orsóvégeket megfogom egy-egy csapágyházban.
A két orsót összekötöm egy bordás/fogas szíjjal.
Így a "Z" egyik motorja, akár el is hagyható.

Vélemény?...