Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Nyomtatva Makerbot Z18 Smart Exruder+ , a legújabb változata .

3vv2btrhv

A többi alkatrészei .

r5y7cufaj

szf

Használ valaki TMC2100-at? Mi a véleménye róla?

szf

KBalázs

Nekem úgy rémlik Kéri Laci próbálta, de lehet mostanában épp nincs net közelben.

keri

Nem próbáltam, de volt aki itt próbálta. Nagyon szép sima és csendes a járása, ráadásul kisebb áram értékkel is nyomatékosabb.

keri

Amúgy szeretnék én is erre váltani...majd ha befejeztem sok más projektet :) szóval nem elsődleges, mert a jelenlegi felállás is jól működik.

Fő bajom az, hogy az ARM alapú meghajtókból két féle van. Az egyikre integrálták a DRV vezérlőt, a másik pedig a RAMPS-ot másolja. Egyik megoldás sem tetszik.
Jó lenne olyan egy paneles vezérlő amire rá lehet tenni közvetlenül a külső meghajtót.

Egyújabbgépépítő

Én ezzel próbálkozom.
Eddig problémamentesen működik, nincs lépésvesztés.

Mivel open, lehet érdemes készíteni egy szériát.

000000000

Meddig tartana egy olyan dummy motor driver panelt csinálni aminek a tetején egy panel sorkapocs van a step dir ena jelekkel ?
Aztán bele van taposva a raps modulba és azt köt rá az ember amit akar, akár AC szervót is [#eplus2]

szf

már csináltam ilyet!

szf

Amikor kellet hamargyorsan összegànyoltam.

KBalázs

Neked XY irányban NEMA23 motorok vannak. Ezeknek a sebesség és gyorsulásukkal nem volt semmi gondod? Mert ugye ezért is nem ajánlják 3d nyomtatókhoz az ekkora motorokat (meg persze mert nem tudná kihajtani a RAMPS).

Zozi

Nekem nagyon bejött, tápot is kellett cserélnem mert az vált a leg hangosabb elemmé. Igaz, a veszt is vissza kellett vennem 48v ról 12v ra.

pemv2gw64

Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban, ha egy általam tervezett társasjátékhoz szeretnék egyedi kockákat készíttetni, azt hogyan lehet? Nagyon egyszerű, hat oldalú kockák, olyan jelekkel, mint egy szám, és egy nyíl, vagy egy betűjel, stb.
Valaki foglalkozik ilyesmivel? (A 3d-s cégek horror árat kérnek a mintadarabok megtervezéséért, stb.)
Köszi előre is!