Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ezért írtam hogy meg lehet kerülni ezeket a nagyobb áramokkal.
Még annyit, hogy a 12V-os ventillátorok nem bírják feltétlenül a 24V-ot, PWM korláttal sem.
Érdemes lehet egy olcsó 12V-os feszültség szabályzót melléjük rakni, nem vesznek fel nagy áramot egy alap 0.5A-es is elég erre.

85zduwmua

Szerencsére a ventilátorokra a tervezők is gondoltak, gondoskodtak a 12V-os megtáplálásukról. Most nyomtatom az új psu rögzítőjét, ma este, vagy holnap próba.

s7manbs8

Ilyet egy jó nyomtató is tud nyomni. :)

keri

Én javaslom hanyagold ezeket a spirál kuplungokat, hacsak nem potmétert akarsz vele tekerni. Nem nyomatékra való, és rugalmas.

Célszerűbb lemezes , vagy műanyagbetétes  kuplungot használni.

keri

Ez meg a másik. Nekem is PLA-ból van nyomtatva a tengelykapcsolóm [#vigyor]

izbeki

Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

vjanos

vjanos

2.7 béta Cura

Érdekes új fícsörökkel, már majdnem annyit tud mint pár éve az S3D :D

8k8nsge64

Nekem is ezek az olcsó kuplungok vannak a nyomtatómon és semmi gondom vele, ezeket talán erre is tervezték. Egyébként érdekes megközelítés, hogy másnak 4000 Ft-ért javasolsz kuplungot, (pedig a kérdése csak annyi volt, hogy hol tud beszerezni a közelben a linkelt kuplungból), a következő posztban pedig leírod, hogy neked nyomtatott van. Te sem vettél 4000-ért, valószínű, mert arra a célra nem érdemes annyit költeni rá, amire használod.

000000000

Ettől a helikális vacaktól még egy darab gumi vagy pneumatikacső is jobb vagy egy nyomtatott monolit.
Egy biztos jobban néz ki, de semmivel nem jobb és tartósabb ez a helikális alu kuplung.
Hosszabb használat esetén a léptetőmotor okozta rezonanciától képes eltörni hiába tökéletes az egytengelyűség és a mechanika is könnyedén mozog.
Fél newtonméteres léptetőmotor is kivégezte.  
Ezt a típust nem ilyen meghajtásra tervezték.
Ez csak tapasztalat szinten és mint jó tanács mondtam.

keri

15 hozzászólás, 2 törölt üzenet és még pár tiltás.
Értelmetlen dolgokon kötekedő mentalitás, tucat név...szerinted vajon ki lehet? [#hehe]

Bence meg értelmes ember. El tudja dönteni magától is mit akar és mennyiért, miután felvázoltuk a lehetőségeket.

keri

Ezen felül meglehetősen rugalmas is. Nem tartja meg a tengelyirányú terheléseke, sőt igazából a csavarókat sem.
Ez pedig eléggé alkalmatlanná teszi egy orsó egyedüli megtartására.
Még ha lenne támasztó csapágy az orsó másik végén, de nincs, mert az is 300 forint.

000000000

A rotex rendszerű kuplung talán a legjobb választás a léptetőmotorokhoz.
Az acéllemezes túl merev és ezért pont a szervós hajtásokhoz ideális.
Mindennek megvan a maga helye, de ez a helikális pici potméterek hajtásán kívül másra nem igazán merném használni.
Egy biztos, hogy olcsó de szerintem itt minden mást ki is merítettünk amit előnyére írhatnánk.