Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

ja és nem 0.4mm magasan, hanem 30mm Z magasságban tolom ki az anyagot , így jó eséllyel nem a fúvókára ég rá az anyag, csak egy bogját csinál, amit utána ugye letörlök.

85zduwmua

Na igen... a tapasztalatok alapján a végtelenségig lehet ezt optimalizálni.

Azért egy kör, vagy minimum 150mm skirt-et én is csinálok. Igazából a gyerekeim miatt ragasztom az asztalra a felesleges filamentet, még ha dzsuvázza is a fúvók külsejét. 5 nyomtatásból négy kezdésénél tuti, hogy akad valami problémájuk, mire vissza tudok nézni, már valószínű, hogy az első rétegbe belepaszírozta a felesleges anyagot.

5fgy7npup

Sziasztok!
Esetleg valakinek elfekvőbe nincsen mk8 extruderje??

vjanos

GPeti1977

Mi a kerámia nyomtatás titka? Összekevertem a kerámiaport vízzel, ezt nyomtattam ki paszta extruder-rel, sikerült beállítani, a nyomtatás is szép lett csak egy magasság után szétesett a tárgy mert az alsó rész nem bírta el a fenti rétegek súlyát; valahogyan meg kellen e oldani hogy amikor kikerül a paszta akkor félig megszilárduljon de hogyan?
Lehet alkohol vízzel kéne összekeverni a kerámiát, vagy UV re kötő gyantával?

vjanos

Kerámia por?
Amiket én láttam, ott agyagot gyúrtak be paszta állagúra, aztán kiégették kemencében.

A Google+ -on van egy jó kerámiaprinteres csoport, itt érdemes nézelődni.

Melyik fajta paszta extrudert csináltad meg egyébként?

GPeti1977

Ott van a honlapomon 3D nyomtatás gomra kattintasz majd az oldal legalján egy kép, léptetőmotoros.
WEB oldal

sasi

gaspa

Amikor még fröccsszerszámokat csináltam,volt alkalmam megnézni hogyan gyártják a kerámia csapok lapkáját.Újabban nagynyomású hidraulikus préssel szárazon préselik a formába a kerámia port,ez igen gyors művelet,itt ez nyilván nem használható.Viszont régebben egy szinte sima csigás fröccsgéppel nyomták a hideg formába a viasz/kerámia por keveréket nem túl magas hőfokon,a kiégetésig megtartotta a formáját.Ezt lassúnak találták,ezért váltottak technológiát,különben jól működött.

vzd3amjv

Sziasztok!

Szeretném átépíteni a 3d nyomtatómat, alumínium profil vázasra. Itt a fórumon olvastam hogy többen az Item kompatibilis profilokat használták. Van valamilyen előnye a bosch profillal szemben?
Azt látom, hogy pl itt bolt  a bosch jóval olcsóbb.
Másik kérdés, hogy az aliexpressen árult horonyanya pl ez kompatibilis-e vajon a bosch profillal. (Az Itemes profilhoz nem találtam olcsón összekötő elemeket stb, azt meg kicsit horrornak tartom hogy az összekötő elemek duplázzák a váz árát)

keri

Igen, kb. így megy ez. Azt használjuk amit olcsóbban megkapunk.
Item profilok szoktak használtan lenni, úgy azért elég kedvező tud lenni.
Hátránya egyiknek sincs, jó rendszer mindkettő.
Csavarokat nem tudom.

85zduwmua

Én pár hónapja csináltam végig ezt a tortúrát...
Egy akril vázas Geeetech prusa-t építettem át bosch profilokkal. A profilokat innen rendeltem:
http://www.alu-profilok.hu/30x30-Bosch-kompatibilis-aluminium-profil-termek-15.html
Hajszál pontos méretre vágással, postaköltséggel, összesen 2,2m profilért fizettem 10e HUF-ot. Egyeztetést követően még az előreutalás napján postára adták, másnap a kezemben volt.
Ebbe a profilba tökéletesen illik az M6-os serrated, galléros, vagy peremes anya, ennél olcsóbbat tutira nem fogsz találni. Kötőelemként még M6-os domború fejű belső kulcsnyílásos csavarokat használtam. Ugyan talán egy picit drágábban, de innen tudtam beszerezni az összeset:
https://www.hestore.hu/prod_10023130.html
https://www.hestore.hu/search.php?q=m+6+dbkny
A műanyag elemeket ehhez a profilhoz terveztem, mindegyik 2mm-t beleül a 8mm horonyba. A nehezen megközelíthető helyekre ellendarabot terveztem, egy sínecske, az anyákat belepattintva könnyedén a horonyba csúsztatható, pozicionálható.

85zduwmua

Na még egyszer... a linkek nem sikerültek:
Bosch 30x30 profil
M6 peremes anya
M6 DBKNY csavar
Közben előkerestem a számlát, 2,51m profilért fizettem összesen 9657 forintot.

vzd3amjv

Szia!

Nagyon köszi az infót! [#vigyor5]
Ezt a vázat szeretném nagyjából , az összefogatást másképp oldanám meg mint itt van.
Azt esetleg nem tudod, hogy 20x20 as profilba mekkora csavar menne be? (M4?) Ennél a felépítésnél, úgy látom a 20x20 a jellemző méret.

85zduwmua

Igen, szerintem is M4-es anya férne el a 20x20-as profilban. Kérj tőlük árajánlatot pontos méretekre, gyorsan reagálnak, nem éreztetik, hogy csak kis vásárló vagy. Ha jelzed, hogy postán szeretnéd megkapni, még a szállítási költség is az ajánlatban lesz. Arra figyelj, hogy nettó árat írnak az ajánlatba. Az biztos, hogy az általuk forgalmazott bosch profil is nagyon jó minőségű... sőt véleményem szerint erősebb is, mint az item. Ha már a kezedben lesz a profil, akkor az olcsó, könnyen elérhető kötőelemeket akár bele is próbálhatod, vagy tudsz mérni a keresgéléshez. Az is megoldás lehet, hogy a profil metszeti képét beszúrod a Fusion 360 egyik síkjára, kalibrálod, és a nem méretezett részeket mérni tudod a programban. Én átnéztem az item katalógust, tényleg nagyon horror a gyári kötőelemek ára, de az is kiderült, hogy a 8mm núttal rendelkező profilokat M6-os kötőelemekkel szerelik, a 6mm-est pedig M4-essel.