Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ugyanezt PLA anyaggal nem próbáltad ? Ez  PetG lehet nem ragad össze magával olyan jól, mint a PLA, vagy magasabb hőfok kell neki, vagy lassabban nyomtatva pl.

rf63unrk7

A Repetier host sliccerével szeletelek, az már fél-automatikusan javítja a mesht (kiírja hogy nem oké, és le kell nyomni egy gombot), ha hibás.
És változó magasságú layert is tud (egy pipa), bár azt nem próbáltam még, mert nemrég frissítettem csak.

Régóta nem nyomtattam, most meg átestem a ló másik oldalára, reggeltől estig megy... már kezd a fejem fájni a zajtól...

[#vigyor4]

rf63unrk7

A "baleset" után (mikor nem állt le a végállásnál, és erőlködtek a motorok) viszont megnyúlhatott a szíj,vagy valami egyéb hiba mégis maradt utána,
mert azóta (top layer) "záró felület" széle nem mindig találkozik a kitöltéssel (kép mellékelve).

Ma kicsit feszítek a szíjon, aztán kiderül...
Kézzel nem érezni különbséget, feszesnek tűnik.

jexz0yez

Sziasztok!
Léptető motor kábel hosszabbításhoz vékony vezeték (négy színben) beszerzési lehetőséget tudtok itt Magyarországon?
Tudom, hogy kb bármivel megoldható, de szeretném ha igényesen, nagyjából azonos kábellel lenne a toldás.
Eddig egyedül a caxtool-nál találtam direkt erre a célra, de az sem lenne vaj, ha méterre lehetne venni ilyen kábel valahol...a csatlakozók úgyis megvannak.

000000000

A saját megoldásom az, hogy óvatosan leveszem a hátsó motor pajzsot és a tekercsektől kezdve cserélem a kábeleket.
Nincs toldozgatás foltozgatás és akkora lesz amekkorát akarok.
A színek nem nagyon érdekelnek mert az akármilyen vezetéken is ugyanúgy haladnak az elektronok mint bármi más színűn !

Színhelyest meg itt is találhatsz, de az RGB led a kulcs!
http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/4438

jexz0yez

iv43r83d

Sziasztok! Gyulán nincs valakinek véletlenül eladó 1.75-ÖS PLA-ja?

Üdv Csaba!

85zduwmua

12V-os fűtőpatronokat lehet használni 24V-al, vagy tiszavirág életűek lesznek?

A patronok kivételével minden megérkezett a 24V-osításhoz, ha nem muszáj, nem várnám meg... úgy is van fél tucat 12V-os tartalékba.

Zozi

Elvileg ha sorbakötsz kettőt úgy mennie kell, a másodiknak nem kell a fejen lenni, csak ne égessen szét semmit.

s7manbs8

Szoftverben is be lehet korlátozni akár a PWM maximális értékét, elvileg ha dupla  a fesz, akkor 4-szer annyi a teljesítmény U*U/R így 25%-ra véve nem lépi túl a megengedettet.

keri

Megy, csak vigyázz mert 4* akkora a teljesítménye :)
Ahogy elektron javasolta, érdemes bekorlátozni a firmwareben a teljesítményt.
Sajnos az asztalnál ez nem működik, mert túl lassú a PWM és beterheli a tápegységet, de maga az asztal bírná.

85zduwmua

Köszönöm a tippeket...
Ez a firmware-es korlátozás szimpatikusnak tűnik.
Jól guglizgatom, hogy a configuration.h fájlban a
#define BANG_MAX 255
értékét kéne visszavennem a negyedére?

És még egy kérdés:
A gyári 12V-os mk2a pcb asztalfűtést cserélném egy ilyenre:
MKS MK3-220
A leírás szerint 200W-os, tehát 8A kell neki 24V-ról. Köthetem közvetlen a gt2560-as board-ra, vagy inkább SSR-DD -vel közvetetten, a tápról megtáplálva vezéreljem?

keri

Én tuti nem szórakoznék külső kapcsoló elemmel.
A FET jó eséllyel bírja, mert a legkisebb is tud 16A-ert, vagy ha nem bízol a hasraütésemben, akkor utána lehet nézni a FET pontos paramétereinek típus alapján, legfeljebb a panelen lévő biztosíték, csatlakozók, vezetékek a korlátozó tényező, de ezeket meg lehet kerülni.

keri

Amúgy 24V-ot adsz a panel tápjára?
Bírja?
ha bírja akkor simán a HeatBed pozitív vezetékét ne a saját csatlakozójába, hanem közvetlenül a tápvezeték mellé csavarozd be.
Bár azért szerintem alapból bírnia kéne a panelnak is.
12V-on 10A körül vesz fel a sima fűtött asztal.

85zduwmua

Igen, bírja a board a 24V-ot, pár hónapja még Te javasoltad, hogy ezért érdemes lenne átállni a 12V-ról.
Igazából nem rögeszmém a szilárdtest relével vezérelt asztalfűtés, csak többfelé olvastam erről a lapról, hogy hosszabb, ABS-el nyomtatás, 110 fokos asztalnál problémák voltak. Vagy a csavaros vezetékcsatlakozó égett szét, vagy a 15A-es biztosíték smd foglalata. Bár az elsőnél inkább a hevenyészve bekötött vezetékre fognám.