Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

frob

Sziasztok

Elővettem egy régi tekercs pla-t de rendesen darabosan nyomtat vele a nyomtató, mintha köpködne, ez azért lehet mert megszívta magát nedvességgel?

előre is kösz
R.

r5y7cufaj

Sziasztok!

Szétszedtem a 3d nyomtatóm vezérlőjét. A gondom most az, hogy újra összeraktam de visszahúzásnál az alapanyagot nem húzza vissza hanem kinyomja( tehát rossz irányba megy a léptetőmotor) viszont a nyomtatásnál jó az irány.

GPeti1977

A motor driver DIR lábán nem változik a jelszint.

s7manbs8

Olyan, mintha az irány pin mindig azonos maradna, nem érintkezik ? Miféle elektronika az ?

Messer

Sziasztok!
Olyanoktól kérdezem, akik láttak már mindkettőtől nyomtatást.
Egy jó minőségű alkatrészekből összerakott, delta rendszerű nyomtatóval, lehet olyan pontossággal nyomtatni, mint egy Wanhao Duplicator i3 -mal?

keri

Nekem van gázmaszkom. Autó fényezéshez vettem, ezért a levegőbe töményen jelenlévő szerves gőzök ellen is hatásos.
Acetont egyáltalán nem érzem vele, na meg most hogy kajakot műgyantáztam az is iszonyat büdös és mérgező, de azt is teljesen kiszűrte.

r5y7cufaj

Köszi!
A dir kabel volt elkötve.

r5y7cufaj

Pla-t mivel lehet festeni?
Körömlakkal vagy zománccal lehet?

3vv2btrhv

Szia
Előszór alapozd le autófényezőssel ( Spray ) csiszolás , mosás szappanos vízzel , szárítás . ezt addig ismételd addig ha már jó a felület , nekem az akril bázisú festékek váltak be .

85zduwmua

Sziasztok!

Áprilisban vettem meg az első 3D nyomtatómat, ami egy olcsó műanyagvázas prusa klón volt. Remélem, hogy megengeditek, hogy csatlakozzak közétek, és néha egye-egy kérdés erejéig raboljam az időtöket.
Ezt a nyomtatót mára már teljesen átépítettem, melyhez rengeteg elméleti tudást kaptam Kéri Lacitól a modellezők fórumán. Már-már röstellem mindig őt zavarni, ha elakadok. A nyomtató továbbra is prusa klón maradt, csak kapott egy masszív 30x30-as aluprofil vázat.
Igazából jelenleg a 12V-os mk2a asztalfűtés amivel nem vagyok kibékülve. A board tudja a 24Voltot, de engem nem igazán győztek meg a 24V-os fűtések. Úgy érzem, hogy igazi áttörést csak több száz Wattos 230V-os szilikon fűtőlapoktól remélhetek.
Ezzel kapcsolatosak lennének a kérdéseim is:
Eddig üveglapra nyomtattam/nyomtatok, mostanra már sikerült kitapasztalnom, ha nem muszáj, nem változtatnék ezen. Hogy lehetne megoldani ezt a felállást szilikonlapos fűtéssel? Van rá valami bevált módi? Ragasszam rá az elektromosan kikötött pcb lap aljára? Vagy cseréljem ki egy 2-3mm-es alulapra és arra rögzítsem az üveget?

KBalázs

Itt PVA-val nyomtatják a fora negatívját, majd kioldják, ha jól figyeltem.
A PVA szál régebben elég borsos áron volt.
Lehetne olyannal kísérletezni (ez most jutott eszembe, saját agyrém :) )hogy van a faragasztó, ami (vagy pl. a suliragasztó is ami szintén) PVA, tehát nem egy extruder fejbôl jönne olvadtan a szál, hanem magát a tömény oldatot nyomná ki, mondjuk szintén megmelegítve (víz forráspont alatt), hogy gyorsan száradjon. Na?
Teljesen más, de ezen az oldalon láttam én is: végtelenített Z nyomtatás

r5y7cufaj

Esetleg egy képet mutatnál, hogy ez így milyen lesz?
Köszi!

3vv2btrhv

Mindjárt lesz , most fotózom a másik melómat .

3vv2btrhv

Kicsit kopott a sok hordozástól , akril arany , és képkeret patina .