Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Teljesen jók.
Csak szerintem az ABS gyenge.
Mire kell?

keri

A Csevegőbe válaszoltam.
[#t9p16936#]

jexz0yez

A régi arduinoval a teszt végigment és látszólat jó. Megpróbáltam feltölteni az arduinora és a vége előtt picivel sokat várt, végül kiírta, hogy feltöltés kész, de azt is írta, h timeoutra futott. Szóval végül nem tudom, hogy jól sikerült e a feltöltés, de ezt ma ellenőrzöm.

3vv2btrhv

keri

10ezer$ ???
Most vettem egy vadi új Honda CBR650-es sportmotort ennél kicsit olcsóbban [#hehe]
Még várok amíg a Wanhao ki nem jön egy értelmesebb árú változattal.

wt8g4i4

Ech ,én meg most adtam el az ER6N-t de lett rá nyomtatva elem kiegészítő 3D nyomtatóval

keri

wt8g4i4

Lenne egy kérdésem ennek az extrudernek van szerepe hogy rakom fel ? Láttam mind a két féle megoldást ,hogy a jobb felrakni ?

A mozgó lila kar ,vagy a fix fekete részből menjen a filament a nyomtató fej felé ?

000000000

Ha csak picit logikusan próbálod megérteni mit is csinál az a feszítő akkor nem is tennél fel ilyen kérdést.
Mivel a filament-et a fekete rész irányába nyomja így plusz feszítőerő keletkezik az helyet, hogy elveszítené ha fordítva lenne !
Ergo kisebb az esélye a megcsúszásnak.

rf63unrk7

Volkswagen Autoeuropa Makes Massive Savings Using 3D Printing:

keri

[#eljen] Ez az első értelmes ipari alkalmazása az a FDM nyomtatónak amiről tudok [#vigyor]

keri

Gyakorlatilag mindegy, de a kar irányából könnyebb befűzni, és a másik irányba meg jobban tartja a szálat a kihajlástól...elvileg.

GPeti1977

Mi is JIG ek készitésére vettünk nyomtatót, például nagyobb autólámpa műanyag alkatrészek pozicionálására rögzitésére hogy a 3D finomtapintós méretellenőrzést könnyebben lehessen végrehajtani, továbbá félkész áramkörök tárolása ESD (enyhén vezető) nyomtatószálból készült tartók.

ih7fm6t23

Lehet, hogy nem ide tartozik (ha esetleg van jobb topic erre, szóljatok :)), de egy olyan kérdésem volna, hogy ki hogyan oldotta meg a szoba szellőztetését, ahol a nyomtató található? Nálam a nyomtató a ház egy másra nem használt, viszonylag nagy (~12m2) szobájában van, van rajta egy nagy ablak és egy erkély ajtó is, és persze bukóra nyitva van mindkettő. Viszont most a műgyantás gép kapcsán el kell sötétítenem a redőnyt, így viszont csökkent a szellőztetési képesség. Valami aktív készülékben gondolkodnék, de a cél az volna, hogy egyrészt ne legyen hangos (a szoba a hálószobával szomszédos, a nyomtatók önmagában elég csendesek), másrészt olyan megoldás volna célszerű, hogy ne kelljen nagyon megbontanom a nyílászárókat. Persze valamilyen lyukat fúrhatok csőnek vagy valami másnak az ablakra, de azért jó volna, ha télen pl. nem süvítene be a hideg, ha nincs használva. Illetve nem tudom, egyáltalán ezeket a szellőztető berendezéseket 0-24 érdemes működtetni? De lényeg, hogy hatékony legyen és ne hangos. :) Köszönöm!

GPeti1977

A lézeres topikban most volt szó elszívásról.