Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Egy lyuk kell neki, a külső ventillátorokat nem hallod a lakásban, ha nem kell nagy teljesítmény. Folyamatos szellőzésre tipikusan minimális légszállítás kell.
Vannak ezek a zsalus visszacsapó szelepek, de szélviharban az nekem mindig zörög. Én valami motoros pillangó szelepen gondolkodok ami az elszívó bekapcsolásával nyílik.

Azt hogy kell e folyamatos szellőztetés azt te tudod. A poliészter műgyanta elég büdös nálam, de 24 óra alatt az is kiszellőzik, zárt állapotban meg nincs szaga. Mondjuk én a pincében dolgozok és ott a kazán miatt a kémény alapból folyamatosan szívja a levegőt. Akkor van csak gond amikor széljárás olyan hogy visszanyomja a levegőt a pincéből a lakásba, mert akkor asszony haragszik a szagok miatt ...persze az aceton nem zavarja amikor a körmét lakkozza [#hehe]

Lokális elszívást csinálnák a nyomtatóra, mint a tűzhelyeknél van, csak kisebb is elég.

morvfer7

szia..
én eddig csak pla-val nyomtattam, szellőztetés nélkül.. :)
most meg a meleg miatt el sem indítom a nyomtatót, de gondolkodom rajta, hogy kiviszem a teraszra..
a műgyantás miatt kell a szellőztetés?
lehet csak én vagyok ilyen, de nem érzek kellemetlen szagokat nyomtatás közben..

snapscan

Gerber fájlt (inverz pcb) szeretnék nyomtatni beállítható Z magassággal (cirka 1-2mm). Vezetőképes tinta teszthez kellene.
Nem találok sehol olyan convertert, amelyik gerbert (akár több lépésben) stl-be konvertálna (akár fix, akár megadható Z magassággal). A méretarányok miatt a képformátumokat kihagynám. Valaki foglalkozott már ilyennel?

Dakota25

Konverzió dxf,dwg,scad vagy bármi más CAD formátumba, CAD-ben soliddá alakítod a kívánt magassággal, Mesh-ként ment, nyomtat, örül.[#vigyor2]

wt8g4i4

Köszi a válaszokat, kb erre jutottam én is ,majd kipróbálom lesz e különbség a két lehetőség között.

snapscan

Köszi, az elmélet tiszta, a konkrét programok kellenének...

3vv2btrhv

Folytatva a retró Star:Wars figurát , szkennelés képekben .

3vv2btrhv

Eredmény

3vv2btrhv

Ezt szeretem a legjobban , egy kattintás és üreges a szobor belseje .[#worship][#taps][#nevetes1]

B.Zoltán

Hát ügyes vagy, gratulálok.

B.Zoltán

Sikerült venni Tetrahidrofuránt a PLA oldásához, ragasztásához sajnos nagy csalódás, kb úgy oldja mint az  aceton, vagyis csak meg puhítja, de a PVC-t persze azt gyönyörűen oldja.

vjanos

Mondanám, hogy próbáld ki a tárgy gőzölését vele, mint az ABS-t acetonnal. De inkább az egészséged érdekében ne...

xkbv3nx0d

Akin lenne esetleg valami komolyabb eladó nyomtatója, jelezze kérem, érdekelne.
Prusa i3 kategória nem!

Ha esetleg számlaképes az előny!

köszi

3vv2btrhv

Hát igen az egészség fontos , de a kíváncsiság még fontosabb ( Orwel )  .

B.Zoltán

Szabadban, amikor enyhe szellő fújdogál kipróbálom a gőzöléses módszert is, hogy tudjuk használható a PLA-hoz vagy nem.