Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rf63unrk7

A műanyag tanszéken a nem "műanyagos" diákoknak is kötelező egy gyakorlat elvégezni, és jegyzőkönyvezni: a műanyagok hegesztésének gyakorlatát, ahol három paramétert változtatva, idő, nyomás és hőmérséklet függyvényében hegesztenek össze több munkadarabot, majd azokat szakítópróbának vetik alá. Meg egyéb vizsgálatoknak...

Igen. Mindig van egy optimum. A "sebesség növelés" nem segít...

Persze azt is elmondják, hogy a cél nem a legjobb minőség legyártása, mert a piac azt bünteti. Nem leszel életképes vállalkozó, ha olyat csinálsz, ami a végtelenségig eltart.
Mert egy idő után nem lesz kereslet rá...

Így születtek meg a párszor használatos női harisnyák...
Nagyon hosszú kísérletek vezettek el odáig, hogy hamar tönkremenjenek... :-)

i0ief5xw5

Verbatim Királykék filamentek,szeretem mikor ilyen pontos a színazonosság.[#mf3]

vjanos

000000000

Ha már elektron mikroszkóp...
1989-ban csinálták a világ legkisebb "3D" nyomatát !
Azóta sem tudtak kisebbet ! (fizikai képtelenség egy atomnál kisebbet anyagot mozgatni) [#hehe]

35 darab xenon atomból áll.

https://en.wikipedia.org/wiki/IBM_(atoms)

wt8g4i4

Van értelme a 3d nyomtatóra minden tengely +/- oldalára végállás kapcsolót tenni ?

vjanos

Én eddig mindig csak egyet tettem tengelyenként, de biztos nem árt a kettő sem :)

wt8g4i4

akkor teszek fel kettőt, mert elfér, most órázgatom a tengelyeket mert kész lett a mechanika és egyben fel is teszem a végállás kapcsolókat akkor

keri

Szerintem nincs értelme, csak a kezdő pozíció felvételéhez van szükség kapcsolóra.
Ott van értelme, ahol a mechanika károsodást okoz egy túlfutás. Itt viszont gyengék a motorok.

000000000

Mintha valahol láttam a config-ban "szoftveres" limit lehetőséget is. [#nemtudom]
Akkor meg bőven jó az egy oldali limit switch.

wt8g4i4

Köszi a válaszokat, egyenlőre a szoftverbe nem merültem bele.
Ha jól értem akkor van olyan opció hogy a végállás kapcsolótól menjen xyz mm-t amivel ben van határolva a munka terület, tengelyenként egy kapcsoló+a megtehető út

rf63unrk7

Így van.

Pár napja újra nyomtatok, talán egy éve nem volt bekapcsolva, most viszont minden nap megy egy-két órát a printer.

A bent lévő, azóta a szabad levegőn lévő PLA-val semmi gond eddig...

Viszont volt, hogy tegnap elszabadult a pokol, minden irányban túlfutott a masina, X,Y,Z... nem érdekelte se a végálláskapcsoló Z irányban, se X, se Y a szoftveres max értékkel. Semmmi nem törött szerencsére, mondjuk az üveglap a csodával határos módon menekült meg. A szíjat azt hittem eltépi, ledarálja, de nem (erősek a motorok, NEMA 23)...

A főkapcsoló segített...

Nem kellett újrakalibrálni sem... mondjuk nem értem mi történhetett...
Hálózati zavarokra lehet érzékeny talán...

iv43r83d

Szép napot mindenkinek!Erre a hibára szeretnék válaszokat kapni hogy ezt miért csinálja?Anyag PETG.

Üdv Csaba!

Dakota25

Többször találkoztam ugyanezzel a jelenséggel.
Van pár fájlom, ami következetesen ezt csinálja a rendszerrel, bármikor reprodukálható a jelenség.
Összekavarják a szeletelőt, mindenféle őrültséget tesz a nyomtató.
Mindnél baj van a mesh szerkezetével, a kijavítása után megszűnik az őrület.
G92 szokott a ludas lenni a G-kódban.

s7manbs8

Ez mi akarna lenni síp ?

iv43r83d

Az lenne!Az első darab[#fejvakaras][#integet2]