Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

szf

És milyen alaplapot hasznàlsz hozzá?

GPeti1977

Keress meg, ki is tudom nyomtatni.

GPeti1977

Rajzolni is tudok ha nincs terv.

Zozi

Sima ramps, 0,9 fokos motorokkal negyed lépésben generált köztes lépésekkel. Korábban külső vezerlők voltak, ezeket váltottam vissza. Viszont a legjobb teljesítményt csak a hozzá passzoló motorral éri el, teljesen más az aliról rendelt motor és a trinamictól rendelhető motor hangja, igaz az 3x drágább.

szf

Köszönöm az infót!

Kelepeisz Lajos

Tiszteletem uraim!

Valamin elgondolkoztam, csak teljesen elméleti síkon ha gondolkodunk, egy Delta típusú nyomtató hajtás részét trapéz menetes orsóra váltaná ki az ember mind 3 tengelyen, az szerintetek járható lenne?

vjanos

Screw delta.
Igy keress rá, van róla video is, megcsinálták

Kelepeisz Lajos

Aha, igaz nem sok adat van róla, de valóban készült már ilyen.
Köszönöm.

B.Zoltán

Ismeritek ezt a PRINTinZ anyagot, amire nyomtat az illető itt a YouTube-on?

KBalázs

Szia, belelapoztam kicsit a blogodba, látom hogy az Duplicator i3-al nyomtattál egy LEGO hintát, amiben vannak relative magas és vékony alkatrészek is (állítva nyomtatva). Fotók alapján nem látni hogy a felsôbb rétegek pozicionálása "bizonytalanabb" lenne mint az alsók. Szerinted mennyire problémásabb az ilyen asztalt Y (és a nyomatot is) rángató nyomtató elrendezés, mint (pl. a Duplicator 6) ahol az asztal csak Z irányban mozog (és a tárgy kvázi áll)?

ih7fm6t23

Nem tapasztaltam ilyet, bár nem túl gyorsan nyomtatok az i3-mal (40mm/sec körül). Amúgy ilyenek is készültek, magasak és nem látszik semmi probléma a felsőbb részeken sem:
http://3dnyomtatas.blog.hu/2016/05/14/fel_meteres_eiffel_torony
http://3dnyomtatas.blog.hu/2015/12/20/velencei_maszk_karacsonyi_buliba

ih7fm6t23

Amúgy az biztos, hogy a D6-tal szoktam nyomtatni 80mm/sec körül is, és az is jól néz ki, szóval biztosan van ilyen szempontból különbség.

keri

Nemtudm, én mostanában rászoktam a 30-40mm/s alatti sebességre.
Nem azért mert a gépem ne bírná, hanem mert a rétegek sokkal jobban tapadnak. Erre van valami tanács? Pl. autótemp segít? Mert ha csak simán megemelem a hőmérsékletet az nem optimális.

85zduwmua

Regisztráció után megjelent a keresés gomb, vissza tudtam olvasgatni szilikonos fűtőlap témában... El is vetettem az ötletet... kocsi + szilikonos fűtő + alulap + üveg, súlyban már 1kg fölött járnék talán, ez meg nem szerencsés mozgó asztalnál. Inkább egy ilyet rendeltem:
MKS MK3-220
Úgyhogy az üveglap sem marad, vagy kapton tape, vagy pedig pei lap lesz a befutó... még gyűjtöm az infót... így 5-600gr körül tudom tartani az asztal súlyát.