Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

wt8g4i4

Létezik ilyen is ami a téglákat pakolja be, utána a falba besüllyeszti a szerelvényeket, vezetékeket.Egyedül az áthidalókat kell a kőművesnek betenni, mert az nem tudja megfogni a robot. Amúgy méretre vágja a téglát ha kell, egy teherautóról raklapról szedi, a kisméretűtől kezdve a B30 át akár a 38-40 is.

jexz0yez

Nem teljesen saját flotta lesz, de részleteket erről nem mondanék még.

A tanácsaid mind nekem is eszembe jutottak, majd látjuk, hogy hogyan teljesítenek a gépek. A szíjak középen való rögzítésével sztem nem lesz gond, az nagyon masszív, mégha nem is néz ki annak. Nem a lemezben vannak a menetek, hanem átmenő a furat és alul csavarral van rögzítve. Inkább azokkal nem vagyok megelégedve teljesen, ahol a csapágyas megvezetések vannak az Y kocsikon és a váz első két sarkán, Ezeket nem tudom agyon feszíteni, mert akkor a csapágyak szorulnak. Pedig úgy terveztem alájuk a távtartókat, hogy az csak középen a csapágy álló részében támasztanak...és mégis. Erre nem tudom van e jó trükkötök.

Burkolat lesz felül is. A kábelezés energialáncon megy a fejhez és a teflon csövek pedig azon kívül de 1-2 ponton hozzá rögzítve kívülről az energia lánchoz.

000000000

Valahol említetted ezt a román kőműves dolgot.
Ok hogy olcsón dolgoznak, de milyen minőséget hagynak maguk után ?
Mert a derékszög a sík a párhuzam a függő sok esetben köszönő viszonyban sincs a valósággal !
Jó kőművest találni aki nem fogyaszt 100-on 100 üveg sopronig mászokat és igényes is a munkájára felbecsülhetetlen !
Tehát lesz ennek a háznyomtatásnak még létjogosultsága !

jexz0yez

Ahogy te is mondod és vjanos-nak is írtam nekem is maximum a csapágyas szíj megvezetési pontokon van problémám, pedig nem síkra vannak fektetve, hanem a távtartók el vannak vékonyítva alattuk úgy, hogy csak a csapágy közepét tartsa, és mégis. Ráadásul nem M3-as, hanem M5-ös csavarokra van felfűzve és nem az alu lapba van csavarozva, hanem ellen anyába.

jexz0yez

Az extrudereim megvannak már...MK9, E3D V6-al.

Devecz Miklós

#16883-ban belinkeltem a kétfejes extrudert.

jexz0yez

Köszönöm! Ezzel a megoldásoddal már találkoztam és nagyon tetszik is! Csak a baj az, hogy én már bevásároltam az extrudereket (egyel lejjebb írtam is, hogy MK9 és E3D V6). Szóval sajnos a meglévő dolgokból kell megoldanom. Valószínűleg még mindig a Pál által javasolt extender megoldás lesz a befutó.

keri

Ahhoz kell a művezető, aki kezeli a biorobotot [#hehe]

keri

Na mondjuk ez a tégla méretre vágás is a gányolás találmánya.
Normális tervezés és kivitelezés esetén elég a gyári feles elem használata, így lesz tökéletes a hőszigetelés, mert a misung nem hőszigetel, a tégla igen.

keri

Amúgy a kőműves robotra valóban nagy szükség lenne az iparban.
Ha magam falazok akkor viszont nincs gond a minőséggel.

GPeti1977

Le vagy maradva, lassan mi mehetünk segédmunkásnak, ide már nem jönnek dolgozni mert már szinte egyforma a bér kint is ha jó tudom, mert ellentmondásosak a vélemények.

000000000

Kimutatások szerint romániában a minimálbér jóval kevesebb mint idehaza, de ez baromság !
Mivel adók sokkal jobbak romániában mint itt !
Tehát hülye lesz idejönni, hogy a bérének a felét itt hagyja mint kint ugyanez csak a 1/3  !
Ha ismerősnek is megérte kint céget alapítani akkor az igen csak GÁZ !

vjanos

000000000

Tehát: Főzzük ki a kólát - Jó lesz az ebédre ?
Akkor kifőzzük akkor erősebb lesz ?
[#idiota]

000000000

Tippek trükkök között van még a filament olajozása is !
Egyes anyagoknál a duplájára is növeli a rétegek szétszakadásához szükséges erőt !
Akár fordítva is elsülhet a dolog.
De akit érdekel az majd utánanéz !
Én nem mondtam semmit !  [#ravasz1][#papakacsint][#kuss]