Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Nagyon fut felfele ez a generatív design, jól járhat aki ezt meg tudja lovagolni...

vjanos

Ez volt már?
Ultimaker fejjel lefele fordítva, majd a falra felszerelve egy akár 3 méteres Z tengelyre....
200x200x3000-es nyomtatási méret... :S

Kickstarter, elefánt nyomtatós videóval

pagabee

Na így néz ki.

jeepatti

Devecz Miklós

Megtaláltam!

Egy fej, egy fűtés, két fuvóka.

Devecz Miklós

Itt a kép:

Dezső

Vannak akik nagyban gondolkodnak:-)

000000000

Vannak, de ha csak a traverz árát nézem az úgy alsó hangon is 8 millió Forintot verdesi és ebben csak a váz van benne.
Töredéke anyagfelhasználással 3x ilyen jó gépet lehetett volna építeni sokkal nagyobb munkaterülettel.
És az összerakáshoz sem kéne daru !

Dezső

Eu pénznél nem számít, épült már 60cm magas kilátó is:-)

000000000

Ne is idegesíts ilyenekkel !
Amúgy egyik ismerőssel már gondolkoztunk hasonló léptékű dologban.
De ne áruld el senkinek ! [#awink]

Dezső

Én meg egy olyan szerkezeten gondolkodom ami hasonlít egy híddaruhoz és betonból kinyomtatni a ház falait. Csak még nem tudom, hogy lehetne függőlegesen  ott marasztalni a betont zsalu nélkül:-(

Dezső

Valami ilyen hasonló szerkezetre gondolok.

ywathzay

Aztán jön az, hogy egyszerűbb fektetve kinyomtatni lapokban, mert úgy elég lehet akár 20cm zsalu, majd a kinyomtatott lapokat felállítani....és feltaláltad a panelházat!!![#vigyor3]

000000000

Van itt a fórumon olyan illetékes aki beton ügyben eléggé ott van, legalább is elmondása szerint.
Mondjuk személyesen is láttam és tapasztaltam, hogy a beton mennyire gyorsan meg tud kötni.
Konkrétan egy járdaszigetre kellett telepíteni 2 sorompót.
Előző héten a csövezést megcsináltuk körbe is rakták szegélykővel ki is fugázták.
Majd mentünk egy hét után le (300km) telepíteni, de mikor megérkeztünk, konstatáltuk beton még mindig sehol.
Elengedtünk 1-2 telefonhívást, egyből lett is bonyodalom.
A betonüzemre konkrétan rálátás volt, de az ember úgy jött a mixerrel mint akit üldöznek.
Meg se állt a kocsi mikor már az ember kint volt és nyomatta a betont.
Volt olyan szaga a keveréknek, hogy öklendezett mindenki a környéken, de 3 óra múlva le tudtuk fúrni a dűbeleket és megfogta a sorompókat 5 méteres karral.
Ne kérdezd mi volt benne, de ilyen gyorsan még nem telepítettünk friss betonra semmit !

Dezső

Ez nem ugyanaz! Helyszínen lenne és egyedi kialakítású házak lennének. A gép telepítés, gyors beton nyomtatás, gép bontás kb 24 óra lenne.