Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

GPeti1977

Lehet kapni olyan filamentet is ami konduktív azaz vezetőképes, illetve nekem van ESD PLA filament az is enyhén vezetőképessé van téve.

000000000

"Úgy döntöttünk, hogy még ebben az évtizedben eljutunk a Holdra, és megteszünk más, ehhez hasonló lépéseket.
 Nem azért, mert a feladat könnyű, hanem azért, mert nehéz...
 Azért, mert ez a cél képességeink és erőnk legjavát igényli, azért, mert ez olyan kihívás, amit készek vagyunk elfogadni, olyan, amit nem akarunk halogatni és amit meg akarunk nyerni."
 (John Fitzgerald Kennedy)

Dakota25

Nem kell a számháború.
Itt egy Móricka-diagram a fémek gőznyomásáról. Minden anyag az adott hőmérsékletre vonatkozó gőznyomásánál kisebb környezeti nyomáson felforr. Az aluminium pl. 1 torr környezeti nyomáson 1500 C fokon forr, 10E-4 torrnál már csak 1000 C fok kell.
Minél több szennyező levegő marad a kamrában, annál rosszabb lesz az eredmény, de lesz.

KBalázs

Ez zseniális találat! Kössz!

szf

Valaki a képen látható panelt üzemelt màr be?Az interneten található ajánlást végig csináltam de se kép se hang.

000000000

https://20161003023244Firmware-modification-method.pdf

Ezt mind megcsináltad és nem megy ?
Előtte volt rajta kijelző ?
Mert akkor lehet, hogy U8glib zip könyvtár nem lett hozzáadva.
innen tudod letölteni.

https://github.com/olikraus/U8glib_Arduino

Mellesleg pénteken jött meg nekem is az arduino csomag így volt egy kis önképző fejtágító, de beindult a grafikus kijelző és már mozognak a motorok is.

000000000

Ahogy mondtam a vákuumszivattyú is megjött.
5x10E-4 Torr vákuumot tud csinálni.

szf

Persze, hogy végig csináltam.
Ezt egy teszt panelon próbálom életre gerjeszteni ahol előtte ment már smart grafikus kijelző.Igaz amit linkeltél könyvtárat, a nélkül az sem indult el.
De ez 3 csipog a süket az egész.

Kedves ismerősömnek próbálom életre gerjeszteni aki a mechanikus építést már megcsinálta nekem csak az elektromos életre keltés kellene megcsinálni.

vjanos

A saját szalagkábelével próbálod?
Akkor szokott csipogni, ha fordított bekötésűvel vagy megcserélt kábellel próbálja az ember.

szf

Igen , saját kábelével.Már kimértem leteszteltem egy másik panelon is.

szf

Megoldódott.
Összekötő szalagkábel egyik felén a csatlakozó pozicionálót az idevonatkozó szabványoknak megfelelően eltávolítottam.
Így összerakva faca.
Csak egy kis ihlet kellet.
Köszönöm

morvfer7

Minden fejlődik, de ez nem egy olcsó kategória lesz, nem csak az alapanyag miatt, hanem otthon kevés embernek lesz hozzá kemence, kiégetni a polimert.

3vv2btrhv

Porcelán , kerámia ( gipszminta )  készítő az eredeti szakmám , ezért a kemence és az égetés nem lenne gond , több kemencét építettem az életem során .

GPeti1977

Ha lesz ilyen filament beruházok egy ilyen kemencére ami 13500Ft + Áfa.Kerámia égetés mikrohullámú sütőben

Szilicium-karbid lehet benne ami elnyeli a mikrohullámot és az melegszik fel benne.