Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az ilyenhez pedig csak ész kell, megcsinálni, minden iskolába kellene már egy ilyennek leni itthon is, mert soes érjük el e anyugati életszínvonalat, ha így haladunk, ahogy most.

000000000

keri

Önmagában a sík irányába forgatni a fejet (vagy munkadarabot) nem túl komplikált algoritmus. Viszont a döntésnek vannak fizikai korlátai, és ezt gépre bele programozni, és kezelni, hogy ha nem tudja kellően beforgatni akkor mit kell csinálni, na az a komplikált ami ingyenes szoftverben nem mostanában lesz alapfunkció.

keri

Egyébként a demó nyomtatás is nem véletlenül szögletes forma.
Ezt tudták kézzel megírni.
Egy béka kinyomtatása már túl komplikált lenne.

000000000

Nekem ez az egyszerűbb mint napokat szopni a festegetéssel és csiszolgatással.
Aztán a részletek meg elvesznek és úgy fog kinézni mint egy paca.
Biztos akkor nem vagyok mezei halandó ! [#eplus2]
Mondjuk van benne valami mert mindig akkor találnak meg mikor már többen elbuktak az adott problémával [#nevetes1]

keri

A gőzöléshez is elő kell készíteni a felszínt.

keri

Egyébként egyik kollégám csinált olyan parabola antennát, hogy műgyantából megcsinálta, majd lángvágó csóvájába bele adagolt ónt, az szépen elporlasztotta és ráfújta a műanyag felületre ahol rögtön bele is égett...mondjuk mi ennél egyszerűbben csináltuk. Sima rézhálót raktunk az üvegszál réteg alá a sablonba :)
bár ettől még mindegyik pocsék antenna lett, gondolom a zsugorodás elrontotta a fókuszt.

000000000

Mert, minek ?
Az a lényeg, látszódjon az nyomtatva van és vakarják a fejüket, hogy a picsába lehet ez ilyen fémes. [#fejvakaras] [#hehe]

000000000

Találtam itthon a szemétbányában egy vákuum szivattyút.
Talán a 50-60-as években készült svájci ócskaság.
Egy körös, forgódugatyús típus.
Poénból megmérem mit tud vákuumozni, de meglepődtem az értéken.
Az abszolút vákuum ami nem létezik -1013mbar lenne, ez a 1000-éves cucc meg 1 körösen is megcsinál -1004-et
Azt akárhogyan is számolom 7 Torr, ami már egy 1500 Wattos TEA lézer lehúzásához is elég volt.

000000000

Mialatt írtam az előző üzenetet megtáltosodott a berendezés vagy bedöglött a japán digitális vekker. [#nevetes1]
Igaz ez sem működött már sok sok éve ennyit egyfolytában.
Tehát akkor pár kép.

000000000

És mielőtt bárki megfütyülné, igen tudom, rozsdás az orosz mobil összecsukható vas asztalom ! [#mf3] [#duhos2]
Ezért nem kell a karaktereket koptatni kedves TROLL(-ok) ! [#eplus2]

keri

Ennyi erővel a galvanizáláshoz sem kell csiszolgatni.

000000000

Ott azért kell csiszolni a grafitos trutymákot, hogy meglegyen a kellő ellenállás, vagy tévedek?
A videón is ezt magyarázta a fazon és méregette multiméterrel. [#nemtudom]

s7manbs8

A tükör bevonáshoz valami 10E-6 Torr vákuum kell talán vagy ilyesmi, de oylan 10E-4től már lehet működik.

000000000

Ekkora vákuumot csak turbomolekuláris szivattyú közbeiktatásával lehet csinálni.
A linkelt videómon semmi ilyesmi nem volt mégis elkészült a fémgőzölt felület.
Akkor ez mégis hogyan jött össze ?
Egy nagyon jó több lépcsős lapátos vagy forgódugattyús sem tud 0.5Torr nyomás alá menni.
Nem még 0.001 Torr-ra !
Akkor hogyan hozta össze az ember ?