Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Most ezt miért nekem magyarázod ?
Szerinted nem csiszoltunk elég MZ blokkfelet ? [#nevetes1]

snapscan

Lézerrel vagy homokkal a kívánt felületi érdességre munkálják neked. A sík miatt a fiber lézert választanám, és lehetőleg olyan cégnél, akik "3d" fiber jelölővel rendelkeznek (van egy fókuszkompenzáció beépítve, így a teljes munkafelületen síkban is biztosítja a helyes fókuszpontot, ami amúgy egy gömbsüveg forma lenne). Így egészen biztosan homogén lesz a felületi érdesség is. Kérdés érdemes-e ennyire pontosan, vagy elég a vizes csiszolás?

vjanos

Ez nem valami kemény fekete elox réteg rajta? Nem kár, ha odaveszik?

wt8g4i4

3d-s fiber lézer éppen akad nálunk :)

ih7fm6t23

Köszönöm a válaszokat!
Elvileg nem kell semmire, sőt azt írták, hogy ha nincs rajta ez a fekete cucc, és le van csiszolva, akkor jobb. :)
Arra van valakinek egy becslése, hogy mennyibe kerülne egy ilyen elemnek a lecsiszolása / lemaratása lézerrel vagy máshogy?

wt8g4i4

mekkora a mérete a felületnek ?

PSoft

Lentebb, Pál már írta a megoldást.
[#t9p16711#]
De, ugyanezt mondta keri is, a csiszolás technikáját is leírva.
[#t9p16712#]
Jól mondják, higgy nekik.

ih7fm6t23

Köszi, de ez melyik kérdésre válasz? :) Láttam, hogy hogyan lehet, de nekem nincs erre megfelelő szerszámom, azért kérdeztem, hogy mennyi az annyi? :)

ih7fm6t23

ih7fm6t23

Amúgy azt gondolom, hogy olyan 0.03mm-es tűrés már jó.

PSoft

Igazad van!
Én, még az induló kérdésedre reagáltam, arra a válasz.
A "mennyi az annyi" kérdésed, elkerülte a figyelmemet.:)
[#wave]

wt8g4i4

Érdemes megpróbálni megköszörülni a lapot egy közepesen durva kővel, és annak a síklapúsága 0,01. A mi lézerünk 120*120 területet tud de kb 12 000 az óradíja .
Meg tudná csinálni minden zokszó nélkül ,de milyen felületet akarsz elérni, a finomtól az egész mély kráteresig tudok neked csinálni.
Ezt éppen egy hasra ütött gyors beállítással csináltam. kétszer mentem végig rajta. Valami jobb fajta alu. Ha kéred holnap csinálok róla egy 200*-os felvételt.

3vv2btrhv

z4ejygu7v

Tisztelt fórumtársak!
Tudna valki segiteni!
Arduino 3D hex file honnan tudnám letölteni?