Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi!
Próbáltam és így se működik.
Te próbáltad?

t85f2v5jc

Nem. Csak tipp volt, de ezexerint nem jó.

000000000

Azt próbálnám kideríteni, nálam van a hiba vagy valamit másképp kellene tennem.

kisinas

át kell menni a kínai oldalra, onnan le kell tölteni a 3D nyomtatóprogramot (DaYinla) 30 MByte körül van, telepítve 90-100 Mbyte, és ezen keresztül lehet letölteni az stl file-okat

balika

köszönöm, szögker lett a megoldás.

snapscan

Tudja valaki, hogy az automata kalibrációs megoldások pontosan hogyan működnek? (Most tekintsünk el tőle, hogy igazából félautomata). Azt már kiderítettem, hogy nem csak úgy szimplán történik, hogy megy a fűtött lap felfelé, és amikor a fém része és a fém fúvóka összeér, akkor a zárlatot érzékeli és az alapján határozza meg a Z tengely nullpontját. Valami kombináltabb dolog van a háttérban, de nem találok róla leírást. Ismeri valaki a pontos metódust?

keri

Milyen komplikáltabbra gondolsz?
Gondolom van 4 csavarod amivel beszintezed, hogy egyforma magasságon legyen.
Ezen felül van olyan hogy hálóban megméri a felszínt, és a görbeségeket kompenzálva nyomja ki az anyagot az asztalra.

snapscan

Nem voltam egyértelmű, elnézést. Maradjunk egy pontnál az érthetőség kedvéért. Mondjuk asztal felett középre beáll a fej, mozog felfelé az asztal, ha összeér a fúvókával, akkor az a nullpont. Az érdekel, hogy elektronikailag hogyan van megoldva a két vezető pont érintkezésének a detektálása?

sastas

Egyre gyakrabban induktív szenzort használnak. Annak elég jó az ismétlési pontossága. És ehhez képest felvesz egy Z offset-et.

vjanos

Alap esetben az asztal egy mikrokapcsolónak ütközik ami a vázon egy fix  helyen van elhelyezve. Lehetőleg egy csavar feje nyomja meg a kapcsolót, hogy menetesen finoman állítható legyena pozíció.

Automata szintezésre én olyan megoldásokat láttam, hogy
-  vagy egy fémérzékelő van a fej mellé szerelve és az detektálja pár mm távolságból az alu asztalt
- vagy egy kis szervomotor vagy behúzómágnes fordít/tol le egy mikrokapcsolót ideiglenesen a kívánt magasságra a fej mellett, és a kapcsoló kapcsol az asztal szintjénél.

A fúvókát nem biztos, hogy szerencsés kontaktnak használni.
De egy rendes, masszív képnél semmi szükség az ilyen automata szintezős varázslásra :)

snapscan

Szerencsés vagy sem, sajnos kontaktnak használják, így egy 1-2 ezer Ft-os induktív érzékelőt meg lehet spórolni:(

RJancsi

Nem biztos hogy olcsóbb, de fúvóka kímélő egy rugós passzív szerszám bemérő. . Kérdés, hogy szoftveresen le tudod-e kezelni. A gravírozó programok általában tudják. A lényeg, hogy nagy sebességgel közelítik a szerszámot a bemérőhöz. Amikor a fém szerszám hozzáér a bemérő rugós lapjához,záródik az áramkör és ez állítja le a "Z" motort. A rugó azért kell, hogy a motor megállásáig se feszüljön meg a szerkezet. Utána lassú sebességgel az áramkör megszakadásáig emelik a szerszámot, az lesz a "0" pont.

snapscan

Nem átalakítani akarom a meglévőt, csak becsapni.. ezért kellene az elektronikai háttere. Valami ilyesmit szeretnék:
bed sense

zozo

Ebben nincsen rugó, csak egy merev körlap. Ugyanaz, mintha egy nyáklapot használnál helyette.

RJancsi

Igazad van! A rugós jobb lenne, a fotó alapján azt hittem ez olyan.