Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Dehogyis, a fejet.

keri

Najó, de miért???
Egy 200 forintos ventillátor is pont olyan jól megoldja ezt.
Mert ha mondjuk fűtött munkatér lenne, akkor még érthető lenne akkor érteném, de a munkadarabot ugyan úgy a munkatér levegőjével hűti ventillátorokkal. Akkor már azt is gégecsövön kéne bevezetni kompresszoros hűtővel...csak hogy feleslegesen bonyolultabb legyen [#hehe]

Amúgy szép igényes kivitelezés valóban, csak kissé átgondolatlan a tervezés.
Pl. keveri a lézervágott /mart alkatrészeket a nyomtatott alkatrészekkel a szerkezeti részeken is.
Tehát ötvözi a szuper precíz lineáris sínt a szuper pontatlan műanyag elemekkel.

Nézd meg Devecz Miklós gépeit, azok átgondolt konstrukciók, bár tény hogy nem dizájner tervezte őket látványra hanem mérnök ember úgy hogy jó legyen.

3vv2btrhv

De sajnos Miklós gépeit nem lehet megvenni , és ma ez a lényeg , piacra dobni , és vevőt találni rá .

vjanos

Szerintem arra gyúr, szép lassan, iteratívan finomítha a gépet.
Persze valószínűleg megvan a saját ütemterve amit még nem publikált.
A csendesre ment rá, TMC léptecsvezérlőkkel.
A nyomtatott részek inkább még a prototipust mutatják, sorban cserélgeti fémre.

Publikálta a terveket, csinált videókat az összrakásról, azerintem mindenképp tiszteletet érdemel :)
Persze meg is vehető tőle az építőkészlet.

Az nemtom mennyire látszik, de ez egy kívülről 200x200x200-as kocka, 90x75x80-as max nyomtatási mérettel...

keri

Árulta :) Nem is vészes áron.

3vv2btrhv

Tudom , múlt időben .[#beka2]

xmas75

Már nem tudom kicsinált ilyet itt a fórumon, de
CraftBot-hoz kapható a perforált asztal

Devecz Miklós

Befejeztem.

A kínaiakkal nem lehet versenyezni.
Fele annyiért adtam, mint a piacon levő hasonló kategóriás gépek, de a kutyának sem kellettek.

A perforált asztal sem volt jó senkinek (én most is ezt használom a legnagyobb megelégedettségemre), kb. 10 rugóból kijött.

snapscan

Zortrax M200 megjött, kicsomagoltam, kábeleket csatlakoztattam, asztalt beraktam, bekapcsoltam. SD kártyára kérte az új firmware felmásolását, majd auto kalibráció (ami inkább félautomata). PC-re szoftver installálás. Ennyi volt a beüzemelés. Demo kocka nyomtatása, másodjára pedig a képen szereplő alkatrész ABS-ből. Tényleg plug and play.
Hártrány is van: nem lehet kikapcsolni a raft nyomtatását. Asztal levételkor külön kis apró csatit is húzkodni kell, ami nem szerencsés, ill. még vigyázni is kell rá tárgy levételkor (a raftot úgy kell ledózerolni a perforált asztal miatt).
Új tulajdonság, hogy az áprilisi frissítéssel lehetővé vált 3rd party cégtől származó anyagok nyomtatása, azaz nem kötelező a zortrax saját anyagát haszálni, lehet más anyaghoz finomhangolni a gépet.
Z-HIPS anyag megrendelve, kíváncsi leszek rá..

9e46bv6s

Kalandvágyból megrendeltem az 5 mm-es trapézmenetes orsót, majd elmondom, hogy milyen, ha megjött.

szf

Van egy kis problémám.
Az "Y"-on tengelyen tükörképet nyomtatok, a Slic3r-en látható dolgokhoz képest.
Hol tudom ezt átállítani, hogy ne így legyen.
A gépen Marlin van.
Köszönöm

000000000

Fordítsad meg az Y tengely léptetőmotorjának vagy A vagy B fázisainak vezetékeit.  
Nekem ez lenne a legegyszerűbb.

vjanos

Vagy ez vagy a konfigban a dir irányt.
De valszinüleg utána rossz irányba fog home-olni, azt mindenképp a konfigból kell állitani.

000000000

Ha tükörben nyomtat akkor lehet a home kapcsoló is rossz helyen van ? [#nevetes1]

vjanos

Tekintve hogy semmi konkrétat nem tudunk a gépről, még az is lehet :)