Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Pl. itt veszel egyet.

Lehet építeni is, ha épp unatkozol.
Magát a száltovábbítót könnyedén lehet nyomtatni.
A récés továbbító kereket én sárga rézből szoktam esztergálni, majd szabadon futóval berakva a késtartóba, egy M2-es menetfúrót a tokmányba befogva és forgatva óvatosan rányomom, ami szépen kialakítja a recéket. A metrikus menet profil ideális kapaszkodásúnak bizonyult, és eltömődni sem szokott ami a kínai recés kerekekről nem mindig mondható el.

A hotend kialakítása sem nagy téma egy eszterga birtokában. Látod a szerkezetet. Egy alu kocka 6-os menettel, oldalról meg befúrva a fűtőpatron, meg a thermisztor....mondjuk ezeket úgy is kínából kell rendelni, akkor meg már a többit is lehet.
A csavar furata 2mm-es, vagy ha tefloncsövet akarsz belerakni akkor 3mm szokott lenni.
Fúvóka kialakítása sem nagy téma. Sárgaréz, M6 a menet, 2mm-es furattal. A csúcsában 0,4mm-es furat a legelterjedtebb.

Bár összességében venni egyszerűbb hotendet.
Én ilyet használok. Külön van nálam a száltovábbító, de szokták direkt száltovábbítóra is használni, csak nem annyira kompakt, mint az első.

keri

Itt meg egy hőfokszabályzó.

Bár szerintem hülyeség Mach3-ról 3D nyomtatót hajtani.
Senki nem használjha így legfeljebb kipróbálásra.

Venni kell egy vezérlő panelt , egy kijelzőt hozzá és PC nélkül SD kártyáról vígan megy.

szf

Hogy tudnám a Ramps 1.4-es panelon az "extruder 2" foglalatot "hozzá" párhuzamosítani a "Z" tengely kimenettel?
Természetesen szoftveresen a Marlinba!

vjanos

Elvileg tök egyszerűen a Configuration_adv.h fájlban kell ezt a Z_DUAL_STEPPER_DRIVERS-t engedélyezni:

// A single Z stepper driver is usually used to drive 2 stepper motors.
// Uncomment this define to utilize a separate stepper driver for each Z axis motor.
// Only a few motherboards support this, like RAMPS, which have dual extruder support (the 2nd, often unused, extruder driver is used
// to control the 2nd Z axis stepper motor). The pins are currently only defined for a RAMPS motherboards.
// On a RAMPS (or other 5 driver) motherboard, using this feature will limit you to using 1 extruder.
//#define Z_DUAL_STEPPER_DRIVERS

vjanos

Vajon mekkorára lehet skálázni ezt a prusa jellegű konstrukciót? :)

Még mehetett volna bele anyag szerintem, de legalább mart hozzá rendes fém alkatrészeket.
Egész jó hobbista videói vannak.

wt8g4i4

Keri ezt a hőfokszabályzót simán az extruder fejre kötöd rá és pontosabban tudod állítani vele a hőmérsékletet ?

KBalázs

Ez nem megy 100'C fölé, vigyázz!

szf

szf

Hol lehet átállítani Marlinba a menü alaphelyzetre állás idejét?
Azaz , ha az alapmenüből belépek valahova akkor bizonyos idő letelte után visszaáll alaphelyzetre.

vjanos

LCD_TIMEOUT_TO_STATUS -t keress az ultralcd.h-ban.
ms-ben van mellette az érték

keri

kb igen, de csak belinkeltem az elsőt amit kidobott a kereső, szóval azt azért nézd meg hogy tudja a kívánt hőmérséketet

wt8g4i4

ja igen azt néztem hogy csak 100 fokig jó, de ezt rá tudod kötni mks base 1,3 ra is ? mert ennek jobban hiszek a kijelző miatt :) habár lehet hülye kiindulási alap ha látom jobban mér, vagy valósabb értéket mutat

szf