Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Nem a súly, a nyomaték ami aggasztana, meg a motor melegedés.

B.Zoltán

Javítanám a 3,2mm helyesen 3,02mm , elnézést.

B.Zoltán

Legtöbb kupak így az ásványvizes kupakok nagy többsége, a tejes kupakok HD-PE-ből készülnek, amiből már már csináltak filamentet.
Ha megnézed a kupakok belsejét a kis háromszögben lévő 2-es jelenti, hogy hd-pe ( 1-es PET) az 5-ös a pp, pl tejfölös dobozok egyrésze. Most fejből nem tudom a többi szám jelentését, de van mikor alá is írják az anyag fajtáját.
A baj akkor van ha nincs jelölve, és nem tudni miből készült.

B.Zoltán

Közben megtaláltam azt a videót, ahol a számok jelentése is meg van 2.30 percnél, de érdemes megnézni a többi részeket.

Nekem is tanulságos volt, hogy mit  érdemes csinálni az aprításra, és mit nem.
Müanyag újrahasznosítás

wt8g4i4

tavaly hoztak egy rendeletet hogy kötelező beleírni az anyag jelölését pl PA55-048 ( üvegszál tartalmú PA)

szf

Pontosan ezért kérdeztem, nekem is ugyan az a problémám , ha saját magam kinyomtatom akkor elkészül az alkatrész.
Mindig másra kell várni..........
Ennyi erővel kiülhetek a buszmegállóba is.......

Ezen alkatrészeket amúgy is csak ideiglenesen hagynám bent a szerkezetben (vagy nem)

keri

ismerősek ezek az ideiglenes megoldások :)

A kijelző amit ígértem még megvan. Szerintem hiányzik belőle az LCD mátrixhoz a szalagkábel, ezért nem jelenített meg semmit, csak a háttérvilágítást kapcsolgatta, szóval ha nem ragaszkodsz hozzá, nem erőltetném a postára járást.

szf

Persze hagyd a kijelzőt az csak akkor lett volna jó mert fekvő beteg voltam.

3vv2btrhv

Szilikon és gyanta vákuumozásához használom , nyomtatott közdarab.

jeepatti

Szeretném kis 3 tengelyes maró gépem 3d nyomtatóvá varázsolni
lehetőleg mach3 megtartással.

Esetleg valaki tudna segíteni benne?

keri

mi a kérdés?
Ráteszel egy extrudert meg hotendet, slicer meg tud mach3-as kompatibilis g-kódot generálni.

xmas75

B.Zoltán

jeepatti

ok és javasolnál hol keressek extrudert?  + hő szabályzót?

Építeni talán nem érdemes, vag yigen?

sastas

Építeni akkor érdemes, ha gyorsan kell. Ha ráérős, akkor ebay, aliexpress. Olcsó és aránylag jó. Full metal hotendet keress. Van, hogy extruderrel árulják